Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 4. elokuuta 2014

Ennakoissa: Kymijoki Beer Festival

Loma lähenee uhkaavasti loppuaan, illat lyhenevät ja helteet pahenevat.
Ensi viikonlopuksi on kuitenkin luvassa vilvoittavia keitaita ja Kymijoen kuohuja. Edessä on jo toinen vuotuinen Kymijoki Beer Festival.
"Kymijoki Beer Festival eli KBF on rennon letkeä tapahtuma, jonka keskeisessä osassa ovat suomalaisten pienpanimoiden oluet ja siiderit, ruokaa ja musiikkia unohtamatta. Tapahtumapaikkana toimii upeissa Kymijoen maisemissa sijaitseva Kallioniemen tanssilava."

Tämän vuotisessa tapahtumassa ovat mukana seuraavat panimot:

Rekolan Panimo
Vakka-Suomen Panimo
Panimoyhtiö Hiisi
Bryggeri Helsinki

Lisäksi hieman SOPP:sta poiketen tapahtumassa on myös hieman tuontioluita ja näillä omat "baarit":

"Kaiku-Baaria pyörittää KBF:n oma henkilökunta ja se löytyy tanssilavan etupihalta kotimaisten panimoiden läheisyydestä. Tarjolla on luonnollisesti tapahtuman omaa Kaiku-olutta mutta mukana on myös Seinäjokelaisen Mallaskosken Kuohun tuotteita.

Kaiku 2014, American Pale Ale, 4,5%.
Mallaskosken Kuohu Pils, 4,7%.
Mallaskosken Kuohu Amber Lager, 4,7%.
Hartwall Original Long Drink, 5,5%.

Amerikka on sivuteemana tämän vuoden Kymijoki Beer Festivalissa ja takapihan maisematerassilta löytyykin  Amerikka-Baari, jossa pääsee nauttimaan jenkkioluista ja siidereistä jokimaisemissa. Joukossa myös jenkkityylinen olut Seinäjoelta ja pari siideriä Briteistä. Tiskin pyörittämisestä vastaa Servaali.

Flying Dog - Underdog Atlantic Lager, 4,7%.
Flying Dog - Doggie Style Classic Pale Ale, 5,5%.
Flying Dog - Snake Dog IPA, 7,1%.
Samuel Adams Boston Lager, 4,8%.
Mallaskosken Kuohu Pale Ale, 5,3%.
Angry Orchard Traditional Dry Cider, 5,5%.
Old Rosie Scrumpy, 7,3%.
Henry Westons Vintage Perry, 7,4%. "Panimoiden olutlistaukset ovat tulossa ilmeisesti piakkoin.
Tapahtumassa tulee olemaan myös "Olutliiton oluttreffit" niminen tilaisuus, jossa pääsee turisemaan oluesta liiton pj. Kähkösen Heikin kanssa.

Mitä itse muistelen viime vuodelta.. Tapahtuma on sijainniltaan hieman syrjässä, mutta julkisilla pääsee viereen ja illalla bussilla pois. Paikka on toki varsin kaunis, joen lipuessa suoraan terassin vierestä ja Korian sillan seistessä jylhästi lähellä. Nyt kaksipäiväisenä aivan samanlaista loppuillan tungostakaan tuskin on?

Ylipäänsä. Paikallista olutkyldyyriä on toki tuettava ja fiilis on hieman erilainen, silti vähän samanlainen, kuin SOPP:ssa. Lisäksi (lause sisältää markkinointia) paikalta saa vähän helkkarin hyvää Suomenlinnan Kaikua ;)
Trooppishedelmäistä, sitrusta, greippiä ja aprikoosia. Keveän maltainen, hennosti makeutta. Reilut katkerot. Raikas. Siinä joitakin adjektiiveja kuvailemaan tätä olutta.
(piti kirjoittaa arvio, mutta lasi tyhjenikin jo..) Ja markkinointi päättyy, ettei kaupallisuus tule ja pilaa kaikkea kaunista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti