Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 11. elokuuta 2014

Matkaraportti: Kymijoki Beer Festival '14



Viime viikonloppuna vietettiin Kouvolassa jo toista kertaa Kymijoki Beer Festivalia.
Paitsi että yleisöä riitti reippaan 2500 ihmisen voimin tarjosi se myös varsin miellyttävän elämyksen.
Tälle vuodelle festivaali oli laajentunut kaksipäiväiseksi ja itse vierailin paikalla jo avauspäivänä, eli perjantaina. Jo kärkeen havaitsin jo Korialla pari opastetta alueelle, mikä aloitti jo parannusten pitkä ketjun. Tosin olisiko verkkosivuilla voinut olla vielä paikallisliikenteen aikataulutkin, paikkahan on vähän syrjässä? Ne toki osasin katsoa itsekin.
 Tapahtumaan tosin oli väännetty jo oma mobiilisovelluskin, kuinka moni olutfestivaali voi tämän sanoa Suomessa?
Lasitiskillä ilta alkaa pimetä
Saapuessani paikalle vähää ennen viittä oli alueella jo pientä kuhinaa, mutta katsoessani taakseni havaitsin rynnäkön vasta alkavan. Ensimmäisenä huomio kiinnittyi narikkaan, tätähän ei viime vuonna ollut ja nyt huokaisin helpotuksesta. Sain laukkuni luovutettua pois ennen sisääntuloa. Pieniä muutoksia parempaan oli kokenut myös aluekin. Ulkoalue oli katettu, vaikkei satanutkaan toi se mukavasti varjoa helteellä. Tätä ihmettä päivitellessäni havaitsin lasini kulkevan jo ilman minua ja saapuvan pian eteeni täynnä festivaaliolut Kaikua. Hyvää edelleen. Olutliiton puheenjohtaja, Kähkösen Heikki, aloitti oman puheenvuoronsa viideltä ja tämän jälkeen keskustelinkin herran kanssa tovin. Tapahtumassa tuntui riittävän paljon tuttuja, mukaan lukien Tyttö ja Tuoppi blogisti, jolta kuulin myös sellaisen ihmeen, että tapahtumasta sai myös vettä. Kyllä, tätä oltaisiin ihmetelty Helsingissäkin saakka.
Panimoista paikalla olivat:

Rekolan Panimo
Panimo Hiisi
Bryggeri Helsinki (ja Lammin Sahti)
Vakka-Suomen Panimo
Mallaskosken Panimo ja Servaali (Amerikka Baari)
(Kaiku Baari. Kaikua, lonkeroa, yms)

Tästä Kaikua tuoppi täyteen
Ilahduttavan paljon paikalla oli myös panimoiden omaa väkeä aina mestareihin asti. Alkuillasta ehdin vaihtaa väen kanssa kuulumisia, sillä loppuillasta alkoi jo melkoinen tungos ja jos oikein ymmärsin alkoi lopulta juomatkin olemaan melko lailla finaalissa perjantain osalta. Positiivinen ongelma siis. Itse asiassa verrattuna muihin tapahtumiin, tuntui jonottaminen olevan ihan toisenlaista. Ihmiset jäivät keskustelemaan keskenään ja etenivät rauhallisena ja hyväntuulisena massana kohti hanoja. Todella outo näky Kymenlaaksossa. Ehdin jo fantasioita ”Tanskalaisesta” festivaalista, jossa aidat on kaadettu ja lapsenvahdit poistettu, koska niitä ei tarvita. Osaavathan aikuiset ihmiset käyttäytyä. No sinne on kenties vielä jokunen vuosi kuljettavana..
Tyylikkäät somisteen, auringonlasku ja terassi Kymijoelle. Upeat puitteet.
Isara laittoi ihmiset vielä tanssimaan pöydilläkin, aivan mahtavaa.
Illan hämärtyessä bändit virittelivät vanhan tanssilavan liekkeihin ja volyymi oli varsin hyvällä tasolla. Ulkona istuessa musiikin kuuli etäisesti taustalta ja sisällä tuntui olevan varsin hyvä meininki.
Ruokapuoli oli aavistuksen syrjässä, mikä oli mielestäni varsin hyvä päätös. Ylipäänsä tiskitkin oli jaettu hieman laajemmalle alueelle, joten tungosta ei ollut kokoajan yhteen ja samaan paikkaan.

Lopulta valomerkin hetki koitti ja aloin valumaan varsin tyytyväisenä kohti keskustaa. Paikaltahan pääsi myös jo yhdeksästä asti ilmaisella non-stop bussilla keskustaan. Olutpuolelta tapahtuma ei itselleni, paattuneelle juovolle, tarjonnut mitään järisyttäviä oluita, mutta enemmänkin feel good fiiliksen. ps. Olihan se Kaiku nyt tapahtuman paras Apa:kin, yhtään kotiinpäin vetämättä ;)
Jopa henkilökunnalla vaikutti olevan kivaa
Ensi vuodeksi tapahtumaa voisi laajentaa yhdellä tai kahdella uudella panimolla, tämä tasaisi jo vähän jonojakin ja ehkä venyttää aukioloaikaa parilla tunnilla eteenpäin?
Yksinkertaisesti festivaali on päässyt lastentaudeistaan ja mielestäni viimeistään nyt vakiinnutti paikkansa oman näköisenä iloisena kesätapahtumana ja olutfestivaalina. Hyvää duunia viimeksi, vielä parempaa duunia tällä kertaa. Innolla ja mielenkiinnolla kohti tulevaa vuotta.

Tyytyväisesti Sahtia kolpakossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti