Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Olutarvioissa: Mallaskosken Kuohu Valioluokka Pils & Stout

Oluiden speksit:

Mikä:  Mallaskosken Kuohu Valioluokka Pils & Stout, Suomi.
Mistä: Ruokakaupat.
Hinta: n. 2,29€/0,33l.
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkerot: 32ebu(Pils), Stoutista ei arvoja.
Nippelitietoa: Mallaskosken Panimo on perustettu v. 1997, pakkakunnalla tosin oli panimotoimintaa 1960-luvulle asti. Nykyään Mallaskosken omistaa Captol Invest, jonka omistukseen kuuluu mm. Resta Servaali. Panimo tunnetaan erityisesti Kuohu sarjan oluistaan.


Sunnuntaita kaikille.
Pieni yllätys koitti kauppareissulla, kun hyllyn kulmassa seisoikin uuden karheat Kuohu Valioluokka oluet. Valioluokasta on ilmeisesti tulossa Mallaskosken Premium brändi, jonka alla on nyt tuoreet Stout&Pils. Ulkoisesti tölkit ovat ainakin komeat, joten mennään pidemmittä puheitta tuopin äärelle.

Ensimmäisenä lasiin valikoituu Pils. Se on humaloitu Saphirilla ja Perlellä.
Ulkonäköasiat vaikuttavat perinteisiltä: Vaalean kullankeltaista ja kirkasta olutta kohtalaisella vaahdolla, joka laskee melko nopeasti lasin reunoille.
Tuoksussa aromaattista yrttisyyttä, kukkia ja ruohoa. Keskiasteisesti leipäistä maltaisuutta mukana tuomassa tasapainoa ja hento annos voita kaiken takana. Simppeli, puhdas ja jopa miellyttävä tuoksu kotimaiseksi Pilsiksi.
Maussa on leipäisen keksistä maltaisuutta, täysmallasta nääs. Hieman voista diasetyyliä alla(itse pidän tästä piirteestä), sekä niittyisen ruohoista humalaa, hyvin keveä häivä sitruunamelissaa ja lopussa kepeät katkerot puremassa. Raikas ja simppeli olut myös maultaan.
Suutuntuma on nippanappa keskitäyteläinen, juotavuus on helppoa ja hiilihapot on ainakin omaan makuuni sopivalla tasolla.
Valioluokka Pils on tyylissään varsin onnistunut olut ja hyvä pelinavaus kesää kohden, jos vain saatavuus pysyy hyvänä. Oikeastaan ainoaksi ongelmaksi koen sen, että esim. Nokian LuomuPils on litrahinnaltaan selvästi edullisempaa, mutta.. 0,33l tölkki on mielestäni saunassa kaikkein toimivin ratkaisu. Melko hyvä ja simppeli Pils siis.
 Pisteet:
Tuoksu: 5/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 12/20, Yhteensä: 29/50



Ja seuraavaksi stout


Stout valuu lasiini lähes mustana ja jättää päälleen kauniin kermaisen ja pahuksen kestävän vaahdon.
Tuoksussa paahteista kahvia, hiven tummaa suklaata ja aavistus ruislimppua. Taustalla hennosti hedelmäisyyttä. Miellyttävä tuoksu näin kevyessä oluessa, joten tästä pisteet Mallaskoskelle.
Maku alkaa hennolla yhdistelmällä kuivattua hedelmäisyyttä ja hieman nokista paahdetta ja maitohappoisuutta. Heti perään suuhun valuu annos kahvia ja kevyesti suklaata päättyen aivan kevyeen paahteiseen tuhkaisuuteen.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä ja helpohkosti juotava.
Valioluokka Stout kyllä yllättää. Sanoisin jopa että tällaista kotimaista maitokauppastouttia olenkin kaivannut jo tovin. Tähän hintaan on aika ohittamaton tarjous ruokakaupassa, joten kiitos ja kumarrus.
Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50



Yhteenveto:
Hienoja oluita aseveliystävälliseen hintaan. Erityisesti Stout loistaa tästä kaksikosta. Nyt ei muuta kuin ideamylly jauhamaan ja lisää valioluokkaa. Brown Ale, American Pale Ale, Bitter, Mild Ale, Witbier ja vaikka Kölsch seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti