Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Olutarvioissa: Courage Russian Imperial Stout

Oluen speksit:

Mikä:  Courage Russian Imperial Stout, Imperial Stout, Englanti.
Mistä: Systembolaget
Hinta: Ei muistikuvaa
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 10%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Tarinan mukaan tätä on pantu vuodesta 1795 ja näin ollen se olisi yksi koko tyylin esikuvia. Tänä päivänä Couragen brändin omistaa Wells&Young's, joka tunnetaan vaikkapa Young's Special London Alesta, sekä Double Chocolate Stoutista.Terveisiä Tukholmasta.
Käväisin laivailemassa viikonloppuna ja kannoin "vain" 13 pulloa olutta kotiin. Passagenin Systembolaget näytti jälleen miten erinomaiset valikoimat ja tavallaan kohtuullinen hintataso naapurissa on. Tosin kruunun kurssi on ikävän korkealla tasolla, joten eipä tuossa suuria säästöjä ainakaan saa aikaiseksi. Laivalla taas tax-freessa oli otettu askel eteenpäin. Viking Mariellan hyllyille oli ilmestynyt nyt jo huimat Murphy's, Newcastle, Affligem Blond ja (täytyykö mainita) Sol. Sokerina pohjalla Vaspin Savua oli yös tarjolla. Sen sijaan vanha Pub on kadotettu ja tilalla on modernin näköinen, mutta tyhjyyttään ammoittava Cavabar, eli skumppabaari. Kaikenlaisia kotkotuksia.. Olutta sai viereisestä Musik Meister disko/karaoke paikasta, joka muistuttaa lähinnä pikkukaupungin ainoaa nuhjuista baaria. No bisset kantoon ja väljemmille vesille hörppimään, kun ei siinä metelissä kuullut edes omaa ääntään oli tarinan iskeminen vaikeaa. Tämä kannustikin seuruettamme entistä pidempään hyttijuovoamiseen. No nyt viimein kotona ja tuliaispulloista ensimmäisenä avautuu Courage Russian Imperial Stout.
Ulkoinen habitus on klassista tyylilajia. Sysimustaa moottoriöljyä sangen kermaisella ja paksulla vaahdolla nostaa suunpielet hymyyn.
Tuoksussa on reiluhkosti pehmeän paahteista maltaisuutta, hieman suklaata ja toffeista makeutta. Häivähdys vaniljaa ja kevyesti hedelmäisyyttä. Yksinkertaista, mutta todella onnistunut ja tasapainoinen tuoksumaailma.
Maussa reiluhkosti makeahkoa ja paksua maltaisuutta ennen paahteen tuomaa kuivuutta. Tummaa suklaata, vähäisesti lakritsaa ja hieman puumaisuutta. Jälkimaussa aavistus hedelmäisyyttä ja pitkä paahteisen makea loppuliuku.
Suutuntumaltaan melko täyteläinen tapaus. Hiilihappoja on todella niukasti, joten tämä pysyy paksun kermaisena ja jopa hieman öljyisenä.
Courage Russian Imperial Stout on valtavan tasapainoinen ja hillityn tyylikäs IS, kaikkien juotujen jenkkityylisten "Imperiaalien" jälkeen varsin miellyttävä tuulahdus menneisyydestä.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 5/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti