Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Olutarvioissa: Anchorage Galaxy White IPAOluen speksit:

Mikä: Anchorage Galaxy White IPA, India Pale Ale, USA
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: n. 15€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7%, katkerot: 50ebu ja väristä ei arvoa.
Nippelitietoa: Raaka-aineina mm. Galaxy humalat, witbier ja brettanomyces "hiivat", mausteina korianteri, kumkvatti ja pippuri.


Tänään pitäydytään vähän perinteisemmässä arviossa, joskin Youtubeen on jossakin vaiheessa tulossa tavaraa lisää (valitettavasti).
Pullossa oleva olut taas on kaikkea muuta kuin tavanomainen. Otetaan aluksi perinteinen belgityylinen witbier (esim. Hoegaarden). Lyödään alkoholiprosentti seitsemään, humaloidaan IPA tasoisesti Galaxylla ja lisätään vielä brettaa sekaan. No tässä kohtaa on selvästi mietitty, että ei riitä. No siirrettään olut vielä ranskalaisiin tammitynnyreihin ja muistetaan vielä maustaa keitos korianterilla, kumkvatilla ja pippurilla. Täytyy todeta että nyt ollaan hyvin perverssien asioiden äärellä..Ja sehän sopii, seuraavaksi hieman japanilaista lonkero hentaita saksalaisella ääninäyttelyllä. Taustalla soi sinfonista metallia ja tämä kaikki tapahtuu tietysti avaruusasema Mirillä. Näissä tunnelmissa siis alan kaivaa lasia kaapista hieman pelonsekaisin tuntein, nyt ollaan jännän äärellä.

Kabuuum! Korkki suorastaan räjähtää käteeni ja hyppään lähes lamppuun. "Räjähtikö pullo, vai mikä helvetti se oli".
Samassa havaitsen olevani vielä ehjä, ei shrapnelleja joten lasia alle, onneksi ei käynyt Hemel&Aardeja. Etiketti on ainakin todella tyylikäs.
Ulkoisesti vaalean kultaista olutta, sameaa toki. Vaahtoaa reilusti, massiivinen saippuakuplahöttö jää oluen päälle pitkäksi aikaa.
Tuoksu on todella sitruksinen. Etäisesti tulee sitruunamelissa mieleen. Ananasta on mukana reippaasti. Takaa hiipii bretta ja iskee vasemalla suoralla tallisuutta ja hivenen happamuutta peliin. Järjettömän monimuotoinen tuoksumaailma, mutta päällä tuntuisi olevan ananasmehu ja bretan tuomat esterit.
Maku..todella hämmentävää pelkkä liuta adjektiiveja valuu suuhuni. Ananasmehua terästettynä sitruksella ja häivähdys kuivaa tallimaista ranskalaista omenasiideriä happokuuksineen. Hieman pippuria, happamuutta ja yrttejä. Jälkimaku on melko kuiva, aavistuksen katkera ja hivenen ruohoinen.
Suutuntuma tanssii kohtalaisen täyteläisissä sfääreissä. Reiluhko hiilihappoisuus ja keveä runko pitävät juotavuuden kohtalaisena.
Anchorage lyö kyllä melkoisen virityksen. All in, voitto tai tappio. Ristiriitainen tuote on kuin "Not just another wit with stereoids". Voisi olla ilman brettaa parempi, mutta maistuu omalla hieman vinksahtaneella tavallaan. Funk till U drop.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti