Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 28. maaliskuuta 2013

Olutarvioissa: La Rulles Estivale & Alkavan kesän pohdintaa



Oluen speksit:

Mikä: La Rulles Estivale, Belgityylinen Ale, Belgia
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus 5,2%, katkerot 35ebu ja väristä ei arvoa.
Nippelitietoa: Rulles:n Triple käväisi Alkon jouluolut valikoimissa 2010 (onko siitä jo niin kauan..). Panimo on perustettu v.2000 samannimiseen kylään. Estivalessa on pilsiä ja vaaleaa karamellimallasta, humalina: Warrior, Amarillo ja Cascade. Hiivakanta on peräisin Orvalilta.


Kevättä alkaa olla ilmassa ja lähestyvä kesä kutittelee jo mieltä. Tämän kunniaksi päätin korkata blogin kevätkauden isolla pullolla; Rulles Estivalella. Keveä, siis alkoholipitoisuudeltaan, belgityylinen ale, jenkkihumalaa ja ilmeisesti jotakin Orvalin hiivakantaa käytetty? Jo etikettikin huokuu kesää.
Entä mitä alkava kevätkausi tarjoilee muuten?
No Helsinki Beer Festival aloittaa tietysti kevään. Itse olen samaan aikaan länsinaapurissa juomassa folköliä ja kusemassa satama-altaaseen samalla laulaen Sommaren är kortia ja saatanpa vetäistä päälle Abban Waterloon, eiku.
Kesemmällä SOPP karavaani starttaa taas ja eiköhän meiltä Lahteen lähde taas jonkinasteinen ryhmärämä myöhästymään viimeisestä junasta.
Elokuussa taas Korialla räjähtää muunkin kuin KoriaRollin takia. Kymijoki beer festival tulee tarjoamaan neljä pienpanimoa todella kauniilla paikalla. Täällä on mukana tietysti koko blogin ylläpito juhlimassa kesän viimeisillä helteillä.
Jotta ei mentäisi liian pitkälle syksyyn on kesällä, oikeastaan jo 1,5kk päästä, tarkoitus taas kipaista Eurooppaan. Muutama viikko junaillen pitkin maita, baareja ja panimoita. (reitti on tosin vielä auki ja tästä reissusta kuullaan vielä blogissakin).

Tähän päälle kaikki pienemmät ja suuremmat projektit, joiden pyörät pyörivät hiljakseen eteenpäin kohti valoa. Kotipanimokin elää mukana ja näitä tutuilta tulleita "hei, voitais panna olutta" pyyntöjä tippuu kevättä kohden enemmän ja vähemmän.
Lyhyesti kiirettä pitää ja blogin päivitys tuppaa jäämään kiireen keskellä, tästä pahoitteluni. Nyt...Rullesiin->

 Rulles Estivale. Jenkkihumalan ja belgihiivan harmoninen liitto..Vai?
Ulkoisesti kohtalaisen kirkkaan kullankeltainen olut varsin perinteisen "belgimäisellä vaahdolla". Kaunis kyllä.
Tuoksussa raikasta makeahkoa hedelmäisyyttä, joka lie yhdistelmä Amarilloa ja hiivaa. Itseasiassa melkoinen hedelmäcoctail kyseessä. Taustalla kevyesti marjaisuutta. Kevyesti maltaisuutta, yrttejä, sitrusta ja hennosti happamuutta mukana. Kompleksinen ja vahva tuoksu. Miellyttää ainakin itseäni.
 Estivalen maku taas alkaa keveällä omenaisella happamuudella, karviaista ja hedelmiä. Taittuu seuraavaksi greippiseen humaloinnin ja viljaisen maltaisuuden maailmaan. Jälkimaussa on pippuria, hiivaisuutta ja katkeron hellä nipistys suunpielessä. Monimuotoinen maultaan, silti maittava ja tasapainoinen.
Suutuntuma on keskitäyteläistä varsin helpohkosti juotavissa.
Kyllä, kyllä, kyllä. Nyt on osuttu maaliin. Rulles lyö pahuksen miellyttävän ja sessioitavan oluen tiskiin miellyttävällä balanssilla ja sopivalla monipuolisuudella. Ei tällä tietysti maailmoja räjäytetä, mutta kyllä tätä kelpaisi kesäpäivänä tissuttaa yöttömään yöhön.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 38/50

1 kommentti:

  1. Kovasti toivottelen onnea matkaan ja odottelen matkaraportteja reilireissulta - se jos jokin on sitä mahtia!

    VastaaPoista