Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Omasta Panimosta: Rye Eyed Bittered Penguin II


Oluen speksit:

Mikä: Rye Eyed Bittered Penguin II, American Pale Ale, Suomi.
Mistä: Kotoa
Hinta: n. 2€/l.
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,5%, Katkero: 35ebu ja väri: 17ebc
 
 
 
Nippelitietoa: Ruismaltaalla ryhditetty Apa, humalina: Amarillo, Simcoe, Citra, Centennial ja Pacific Jade. Ns. jämätavara olut.



Jaa tästähän onkin unohtunut tehdä perinteinen blogimerkintä.
On aikoja kotipanimossa kun on pakko tyhjentää loppuja pussin pohjia johonkin ja tällä kertaa tuli pantua ruismaltaalla vauhditettu pale-ale. Mukana on myös n. 10% Münichia ja 3% karamellimallasta. Humalapuoli tulikin lueteltua. IMHO turhan monta humalaa tähän, mutta koska pussinpohjista piti eroon päästä, niin..
Tarkoituksena oli panna keveä janojuoma kivalla aromilla, matalilla katkeroilla ja sopivalla tasapainolla. Ja lopputulos?

  Ulkoisesti sameahkon oranssinkuparinen olut paksulla ja kestävällä sangen kermaisella vaahdolla.
Tuoksussa greippiä, trooppista hedelmää ja hiven käpymäisyyttä, sekä hieman ruohoa. Taustalla hennosti makeahkoa maltaisuutta. Keskiraikas tuoksu, ehkä hieman liian kuivahumalainen aromi, mutta muuten vallan passeli.
Maussa pehmeää leipäistä maltaisuutta, appelsiinia, sitrusta ja häivähdys havua. Loppua kohden kuivuva, ei juurikaan pure vaikka humalointi maistuu koko matkan ajan. 
Suutuntuma on miellyttävän pehmeän kermainen, keskitäyteläinen ja simppelisti juotava.
Ruisapa on hieman erilainen Ale. Ehkä american pale ale maistuisi tältä caskista? Ruista en juuri maista, mutta muuten miellyttävän pehmeä ja simppeli saunaolut. Jos tätä uudelleen panisin niin yksinkertaistaisin humalasaldoa ja kenties mallaspuolelle joku keksimallas voisi toimia. Varsin juotavaa tavaraa silti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti