Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Olutarvioissa: Port Brewing High Tide Fresh Hop IPAOluen speksit:

Mikä: Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA, IPA, USA
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: n. 9€/0,65l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6,5%, Katkeroista ja väristä eri arvoja.
 
 
Nippelitietoa: Port Brewing on v. 2006 perustettu "craft" panimo, jonka tilat sijaitsevat Stonen vanhassa panimossa San Marcosissa Californiassa. Tähän soppaan kun heittää panimon tiloissa toimivan Lost Abbeyn ja vanhan Pizza Portin panimoravintolan omistajuus suhteet ollaan melkoisessa humalasopassa. High Tide on panimon tuore humaloitu IPA, jossa humalina ilmeisesti Centennial & Simcoe.Alkon pienpanimokattauksesta aikaa ottaa väliaika ja korkata jotain ihan muuta. Port Brewing IPA puolelta olenkin jo maistellut erinomaiset Wipeout ja Mongo IPA:n. Tälle luonnollisena jatkumona on tietysti tuore humaloitu High Tide. Fresh Hopped oluet ovat kohtalaisen harvinaisia. Tavallisestihan humala kuivataan säilyvyyden takaamiseksi ja usein myös puristetaan ja pelletoidaan. Olen ymmärtänyt että tällaiset fresh hopit pitäisi keittää kahden vuorokauden sisällä humalan keräämisestä, joten siinä syy miksi näitä harvemmin näkee. Melko harvalla panimolla kuitenkaan on humalatarhaa ja päinvastoin (?).
No ainoa mikä tietysti harmittaa on, se että tämä yksilö on pullotettu jo 7kk sitten, joten paras terä on tietysti hukassa. Silti maistamaan.

   
Jälleen näitä pahuksen 0,65l pulloja.. Lasiin kaataessa vaahtoaa kuin monet belgioluet ikään. Olemukseltaan kullankeltaista, sameaa ja todella hyvä vaahtoista.
 Tuoksutellessa tuore humaloiduista tuttua vihreää lehtisyyttä on vain aavistus. Sen sijaan melko perinteinen aromimaailma. Keskiasteisesti makeahkon hedelmäistä humalamehua, sitrusta, mäntyä ja ruohoa. Maltaisuus on todella niukkaa. Veikkaisin aivan tuoreena tuoksuvan melko upealle, mutta nyt havaitsee selvästi parhaimman terän taittuneen. Onneksi ei kuitenkaan pahvia vielä.
 Maussa reilusti greippistä humalaa kutittelemassa poskia ja nielua. Mäntyisyyttä, puuta ja ruohoa mukana. Hedelmäisyys on niukkaa ja maltaisuutta ei juurikaan huomaa. Ainoa asia joka oikeastaan kiusaa on, se että jälkimaussa humalointi muuttuu hennosti saippuamaiseksi. 
 Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen, melko liukas ja pehmeän hiilihappoinen. Alkoholi peitossa.
 Port Brewing on huippupanimo ja tämä on huippu IPA lähempänä eläkepäiviä, kuin työikää. Näin ainakin uskoisin. Edelleen melko laadukas ja maistuva tuote, jonka kohdalla voi vain haaveilla millaista tämä olisi tuoreena hanasta..
 Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 14 -> Yhteensä: 37/50
 
 

Korkin kääntöpuoli:

Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä. 


Moroo vaan. Alkaa taas valoo näkyyn tunnelin pääs ja päivä paistaan. Täs on jo tovin ollu taas järjetön halu paeta todellisuutta. Talvi käy kuolinkamppailuaan ja kevät alkaa vissii tuleen päivä päivält. Tää on aivan hirveä vuodenaika. Meinaan, et pakonomainen tarve juosta kauas pois vaivaa mieltä alituiseen ja on jälleen aivan järjettömän sietämätön. Pakkaisin kassini ja lähtisin jonnee piitsille tsillaan, mut ei kai tällain pennitön mihinkää pääse, ainakaa kalajokea kauemmas. Ja se risoo. Tääl on onneks jotai bisoshofenia tarjol, High Tide.. V...ttu, tää sopii tohon pohjustukseen. Isoin näkemäni aalto oli muute kerran affenanmaal, siel sipsimaakunnas. En meinaa oo ikinä käyny Tallinnaa etelämpään. 
Joo asiaan. Ulkonäkö samea, ruma, järjetön vaahto. Kuka haluaa lasillisen vaahtoa rähmätassu ylös? Haisee fairylle, exän persikanhajuselle sheivausvaahdolle ja darraisen aamun greippilimulle.  Maistuu.. taas näit humaloituja.. eiih. järrjettömän katkera, jotenki pihkanen puu, saippuaa ja heinää. Joo on paksua juotavaa ja kuivaa suuta ihan liikaa. Ei oo mun juttu taaskaan, en tiedä miks suostun, tai ilmasen viinan tiedos suostun, mut silti. Sentää miehekkäät 6,5%. Joo kyl tän lasin jälkee on pakko päästä pois, ees heinäveelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti