Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 18. kesäkuuta 2012

Alkon kesäoluet: Nörrebro Pacific Summer Ale

Oluen speksit:

Mikä: Nörrebro Pacific Summer Ale, Pale Ale, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: n.4,96€/0,4l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,6%,  katkero: 27ebu ja väri: 22ebc
Nippelitietoa: Nörebro on paitsi Tanskalainen pienpanimo, myös kaupunginosa Kööpenhaminassa. Pacific Summer Ale on nykyään luomuolut (ökologist) ja se on humaloitu Perlellä, Ahtanumilla ja Vanguardilla.


Blogisti viettää tänään vapaapäivää samalla kun muut hajoilevat alkavan työviikon alla. Huomenna olisi viimein tarkoitus laittaa kesän ensimmäinen Saison aluilleen. Tällä kertaa ruismaltaan ja hiutaleiden ryydittämänä versiona. Reseptiä säätäessä maistuu olut ja edessä on Alkosta noudettu Nörrebron Pacific Summer Ale.
 Nimen puolesta minulla ajatukset kääntyivät auttamatta sellaisiin humalalajikkeisiin, kuten Nelson Sauvin, Riwaka, Motueka, Kohatu, Pacific Jade, Galaxy ja miksei Pride of Ringwoodkin. No tämä on kuitenkin humaloitu sen ison lätäkön toisen puolen humalilla. Hinta on suolainen ja tämä asettaa valitettavasti omat odotuksensa, kohtaako hinta laadun pale-aleksi?

Nörre valuu lasiini oranssin/kuparinkellertävänä. Vaahto on ihan kelvollinen ja jää oikeaoppisesti pinnalle pieneksi kerrokseksi.
Tuoksussa melko tasapainoisesti mallasta ja humalaa. Viljaisaa leipäisyyttä ja hedelmäisyyttä. Sitruksisia sävyjä, hieman havuja ja ruohoa. Olisin toivonut hieman mehukkaamman hedelmäisempää otetta, nyt tuoksu jää hieman puolitiehen. Puhdas ja simppeli.
Maku on hieman yrttisen ruohoisempi, sitrusta tietysti mukana. Keveää keksisen leipäistä maltaisuutta lipuu taustalla. Jälkimaussa häivähdys havuisuutta ja puumaisuutta. Raikas ja ihan virkistävä, mutta silti tähän hintaan ei ihan yllä halutulle tasolle maunkaan puolesta.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, sopivan hiilihappoinen ja helposti juotava.
Nörren kesäale on siitä haastava arvioida, että vaikka kyseessä on selvästi puhdas, laadukas ja sinänsä maistuva edustaja tyylissään jää se harmittavasti hieman puolitiehen.
Miksikö? Maussa ja tuoksussa olisi selvästi aineksia parempaan. Lisää aromaattista humalaa keittoon, niin tämä nousisi ihan toiselle tasolle. Tällä hetkellä en voi olla ajattelematta sitä, että jos vaikka Pistonhead olisi ale, se kilpailisi tämän kanssa(tuoreena) melko tasapäisesti ja hinnassa on lähes nelinkertainen ero.
Pale Ale on käyttötuote, mutta tässä kohtaa Alko on oikeastaan munannut. Nörret ovat aina olleet hinnakkaita, joten hinnalle pitäisi saada mielestäni enemmän vastinetta. Näinpä ollen esimerkiksi IPA tältä panimolta vastaisi huomattavasti paremmin hintaansa. Pacific Summer Alen tilalle sitten se käyttö pale ale kesäksi siihen 3€ hintaluokkaan, kiitos ja anteeksi.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti