Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 3. toukokuuta 2011

Olutarvioissa: Fuller's London Pride

Oluen speksit:

Mikä: Fuller's London Pride, Premium Bitter, Englanti
Mistä: S-market (maitokaupat)
Hinta: n. 3,4€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Fuller's on suurehko Lontoolais panimo(perustettu 1845) ja melko hyvin tunnettu Suomessakin. London pride on panimon lippulaiva tuote ja brittien myydyin "premium ale", ainakin panimon webbisivujen perusteella. Muita tuttuja merkkejä panimolta ovat mm. ESB, London Porter, Chiswick Bitter, 1845, Honey Dew, jne

Bloggaajan kotikaupunki on vaihtunut betonisesta Kouvolasta ympyräkapunki Haminaan. Muuton osalta alkaa olla valmista, pari työpäivää takana ja nyt on aika palata perusteisiin. Tänään ohjelmassa oleva London Pride on vanha tuttavuus ja todella pitkästä aikaa lasissa.
Suomessa näiden maitokauppavahvuisten bitterien ongelmaksi muodostuu usein pilviin kohoava hinta, vaikka kysehän ei ole mistään hifistely tavarasta, vaan perushyvästä perinteisestä alesta. Koska edessä on vapaapäivä, en keksinyt kaupasta mitään parempaakaan, kuin perinteisen afterwork oluen. Korkataanpa pullo ja maistellaanpa, miltä tämä maistuikaan.
Ulkoisesti olut on kauniin meripihkan värinen, niukahkolla ja nopeasti häviävällä vaahdolla.
Tuoksussa on selvästi targetin tuomaa appelsiinimarmeladia, hedelmäisyyttä ja kuivahkon puumaista humalaa. Taustalla hennosti karamellista maltaisuutta. Eli hyvin perinteisellä brittilinjalla mennään.
Maku puolestaan on hieman appelsiinisen hedelmäinen, hieman suuta kuivaavaa puumaista humalaa ja toffeista mallasta yhdistyy maussa. Valitettavasti maut eivät ole kovin voimakkaita. Jälkimaussa katkero puraisee kevyesti.
Suutuntuma on mielestäni turhan hiilihappoinen ja aavistuksen vetinen. Helposti juotava bitter kyseessä, vaikkakin muistan harrastuksen alkuvuosina tämänkin tuntuneen melko humalaiselta oluelta. Maku muuttuu ja maistamalla oppii.
London Pride on maitokauppavahvuisten bitterien kärkeä. Lisäksi saatavuus on melko kattava, kuten myös kilpailevalla Shepherd Neamen Spitfirella. Omassa kategoriassaan laadukas, mutta jää vähän puolitiehen, ikäänkuin ESB:tä laimennettuna tämän vahvuiseksi.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku:7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 33/50


Short English summary, powered by London Pride, so it could look like being translated through Google translator..  


London Pride is amber premium bitter with small and quickly disappearing head.
There's orange marmalade on the nose with fruits and woody bitterness ending on slight caramel maltiness.
Flavor is like watered ESB. Orange, fruits, some tones of wood with nuts. Aftertaste has slight bite of bitterness.
Mouthfeel is medium, little bit watery and maybe to much carbonation to the style.
Afterall London pride is decent bitter on its own category.
33/50 points

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti