Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 7. toukokuuta 2011

Olutarvioissa: Sierra Nevada Pale-Ale


Oluen speksit:

Mikä: Sierra Nevada Pale-Ale
Mistä: Alko
Hinta: n. 3,37€/0,35l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,6%, katkero: 33ebu ja väri: 27ebc.
Nippelitietoa: Toinen klassikko lasissa tänään. Sierra Nevada on yhdysvaltain toiseksi suurin ns. craft beer brewery (pienpanimo) ja sen pale-ale on taatusti panimon tunnetuin tuote ja Anchorin liberty alen lisäksi tunnetuin american pale-ale. Olutta on pantu vuodesta 1980 ja pakollisena nippelitietona käytetyt humalat: magnum, perle ja cascade.

Tulipa tänään testattua uuden taloyhtiön sauna(saunaoluena Kaiserdom hefeweissbier) ja saunan jälkeen parvekkeella ekaa vapaata viikonloppua fiilistellessä Sierra Nevadan Pale-Ale, eli tutusti SNPA. Tämä olut on mielestäni täydellisin saunan jälkeinen olut. Virkistävä, hyvänmakuinen ja tarpeeksi kevyt, että voi nauttia toisenkin. SNPA:n saatavuus oli jonkin aikaa hieman jäissä Kouvolan päässä, josta pullon poimin, mutta nyt sitä taas saa sieltäkin.  Tämä  olut on kuitenkin yksi niistä klassikoista, joita tulisi jokaisen kokeilla ja omalla kohdalla yksi harrastusta aloitellessa parhaiten kolahtaneita oluita, tätä kun saisi mäyräkoirana bulkkilagerin hinnoin...
Arvioon, siis.
Ulkoiselta olemukseltaan SNPA on kuparisen oranssi olut, kohtuullisen niukalla vaahdolla.
Tuoksussa on selvää ja tuttua cascadea. Sitrusta, kukkaisaa aromaattisuutta ja hieman greippiä. Taustalla häivä karamellista maltaisuutta.
Maultaan Sierran pale-ale on keveän hedelmäinen, talon maku tuntuu, onhan tämä Chicon kaupungista kotoisin olevan panimon hiivakanta toki tuttu omassakin käyttösäni. Sitrusta, hieman greippiä ja kukkaisuutta on maussakin. Makea maltaisuus on taka-alalla. Jälkimaussa on hennosti katkeron puraisua ja pientä kuivuutta.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, melko helpohkosti juotava pale-ale.
Sierra Nevadan Pale-Ale on kyllä edelleen miellyttävä olut ja ehkä yksi täydellisimmistä sessio- oluista. "apa:ksi" erinomainen. Jäähän tämä  toki IPA:n jalkoihin, mutta silti nautinnollinen.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku:8/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 37/50


Short English summary, powered by Anchor porter, so it could look like being translated through Google translator..   
 Sierra Nevada Pale-Ale.... What can I say, it's damn good pale-ale, go, buy and drink it, as you should be doing.
 37/50 points.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti