Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 14. toukokuuta 2011

Olutarvioissa: Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel

Oluen speksit:

Mikä:  Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel, Belgia
Mistä: Alko
Hinta: 7,98€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9%, katkero: 46ebu ja väri: 11ebc.
Nippelitietoa: Chouffen IPA-Tripel on kahden oluttyylin cross-over (IPA-Tripel, kuten nimestä voi päätellä), Tämän tonttuoluen toinen Alkossa omituisesti talvella käynyt La Chouffe saattaa olla myös tuttu. Humalina Amarillo, Tomahawk(Columbus) ja Saaz. Eli vähänkuin best of the both worlds.


Ilahduin kun törmäsin tähän Haminankin Alkossa, sillä kyseessä on mielestäni yksi tämän hetken parhaimpia kesäoluita, vaikka onkin vakiovalikoiman tuotteita. Mielestäni tässä oluessa hinta ja laatu kohtaavat miellytävästi, sillä isoa pulloa juo yksin jonkun tovin, joskin tämän jälkeen ei paljon muuta tarvitse juodakkaan. Tänään tämä olut menee saunan päälle ja tähän tarkoitukseen tämä on parhaillaan. Sopivan aromaattinen, humalainen ja raikas, sekä vapaapäivän iltaan sopiva nautiskelu juoma, joka ei ihan heti lopu kesken.

Ulkoisestihan tämä on väriltään kirkkaan kullankeltaista olutta. Vaahto on belgityyliin suuri, ilmavan höttöinen lautta nesteen päällä.
Tuoksussa jenkkihumalat huomaa selvästi. Siinä on hieman ananasta, appelsiinia ja sitrusta, tähän päälle käytetty hiivakanta omine hedelmä estereineen tekee tästä melko herkullisen tuoksun. Kaupan hedelmähyllyä riittää ja onneksi vihannespuolelle asti ei mennä. Taustalla on hieman mausteisuutta ja kevyttä yrttisyyttä. Tuoksun osalta äärettömän onnistunut hybridi.
Maussa on humalan flavoria jonkin verran, sanoisin keskirunsaasti. Sitruunaruohoa, hedelmää, hieman ananasta ja aavistus mallasta taustalla. Vähän suoraviivainen maultaan, ei niin viettelevä kuin tuoksu. Jälkimaussa hieman kuivuutta ja katkeron puraisua, sekä toki mausteisuutta.
Suutuntuma on kohtuu täyteläinen, hiilihapot pitävät juotavuuden hyvänä ja raikkaana.
Chouffen the nimihirviöbeer on kyllä sinänsä onnistunut yhdistelmä kahta oluttyyliä. Ainoastaan maun suoraviivaisuus kiusaa hieman, humalan flavoria olisi voinut olla enemmänkin, tosin tällöin se peittäisi mm. mausteisuutta, joten pientä ristiriitaisuutta löytyy. No tykkään tästä silti ja suosittelen kokeilemaan, jos IPA, Tripel, tai vahvat belgit ovat tuttuja.
Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku:8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 40/50

1 kommentti:

  1. Achouffen tuotteet ovat itselläni olleet aina hieman ristiriitainen kokemus. Kovasti hehkutettuja ja erittäin korkealaatuisia oluita, mutta jotain yllättävyyttä jää silti aina kaipamaan.

    Mutta jos pitäisi valita yksi panimo, jonka tuotteita joutuisi juomaan loppuelämänsä, Achouffe lieneisi loisto valinta.

    VastaaPoista