Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Olutarvioissa: Pistonhead Low Ridin' Lager


Oluen speksit:

Mikä:  Pistonhead Low Ridin' Lager, ruotsalainen vaalea lager.
Mistä: K-Supermarket Sipatti (Maitokaupat)
Hinta: 2,49€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,6%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Spendrupsin suurpanimo on tämän oluen takana. Spendrups omistaa mm. Mariestadsin panimon, tuotemerkkeihin kuuluvat myös Wisby Klosteröl ja Norrlands Guld.


Kävinpä ruokakaupassa ja näin häijyn näköisen tölkin. Nimi oli etäisesti tuttu ja myyntiteksti tavallaan hauska: "Pistonhead Low Ridin' Lager is a smooth brew for the laid-back hot rodder. Loaded with hops to give it just the right finish. Stay low and slow!" .
No hyvä on, alhaalla on präntätty käytetyt humalat: Magnum, Fuggles ja Amarillo, eikä sanoja: "premium", "ice", tai "lemon/lime" ole mainittu, joten pakko oli ostaa. Hinta oli suhteellisen halpa, 2,5€ hintaluokkaan osuvat myös Nokian Elowehnä ja luomupils ruokakaupasta, joten uudelle käyttöoluelle olisi sijaa. No enemmittä puheitta, avataanpa tölkki.
Vaalean kullankeltaista nestettä kaatuu lasiin. Vaahto jopa jää oluen pinnalle ohueksi kerrokseksi, mikä ei ole itsestäänselvyys massalagerien maailmassa.
Tuoksussa on hieman maissisen viljaista maltaisuutta. Tärkkelystä ei oluessa pitäisi olla, mikä on ihan posiitivista. Tuoksussa on myös tuttua amarillon tuomaa sitruksisuutta ja ananasta, tosin valitettavan vähän.
Maultaan olut on kylmänä hieman metallinen, mutta lämmettyään tämä väistyy. Hennosti maltaisuutta, voileipäkeksiä ja pehmyttä humalan tuomaa aromia: sitrusta ja hieman hedelmäisyyttä. Loppua kohden hieman kuivahko.
Suutuntuma on kohtalainen, hiilihappoja on tyyliin nähden tavanomaisesti. Juotavuus helppoa.
Pistonhead on massapanimo tuotteeksi selvästi parempi kuin kotimaiset vastaavat tuotteet. On tässä silti parannettavaakin, olisin toivonut reilumpaa katkeroa ja aromiakin hieman ronskimmin. Ylipäätään vaaleaksi massalageriksi miellyttävä, oluena keskinkertainen. Tulee varmaan ostettua toistekin, kunhan hintataso ei tästä nouse.
 Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 12/20, Yhteensä: 29/50

Short English summary, powered by pistonhead, so it could look like being translated through Google translator..

Pistonhead Low Ridin' Lager is golden color lager with thin head. There's light grainy malts, some citrussy and fruity notes too on the aroma. Taste is malty with some biscuits. There's slight taste of citrus and fruits too. Aftertaste is fairly dry and woody. Pistonhead has slightly watery mouthfeel, with decent carbonation. Overall pretty good masslager with fair price. Could have been more bitter and hoppy, but still ok.
29/50points

2 kommenttia:

 1. Tuoksu 4/5
  Ulkonäkö 5/5
  Maku 4/5
  suutuntuma 4/5
  yv 18/20
  hyvää bissee
  Ettei nyt arvion antaja olisi joku kukkahattu mobilisti.

  VastaaPoista
 2. Perjantai eikä mitään tekemistä. Aloin kittaamaan kaljaa ja ennen ku olen päässyt vauhtiin nii kalja on loppu. Kello on vähää vaille 9 joten kiiruhdan lähikauppaan. Selaan läpi suppean valikoiman, josta yksi yksilö pistää silmään. Pistonhead. Sattumalta en ole koskaan aiemmin törmännyt tähän olueen. Tölkin pääkallo-kuosi on mielenkiintoinen ja alan tutkia ilmestystä tärkemmin. Ensin iskee pelko että nyt on kyseessä jokin hyvin hassun makuinen mallasjuoma. Mikään kannesta lukemani ei kuitenkaan suoraan viittaa sellaiseen vaikkakin Magnus, Fuggles ja Amarillo eivät tuoteselostuksessa sano minulle mitään. Otan riskin ja kannan pienokaisen käsivarsillani kotiin. Ja niin koittaa totuuden hetki. Sokka irti ja tutkimaan. Väri on aavistuksen tavallista vaaleampi. Ensi purasu. Mukavan sopivasti erilainen maku eikä missään nimessä hullumman makuinen. Raikkaalla tavalla virkistävää vaihtelua peruskaljan kittaamiseen. Tätä pitää ostaa useamminkin. Pitempäänkin selostusta toki jatkaa vois mut miksi suotta. Nyt sallinette minun syventyä nautiskelemaan tästä varsin miellyttävästä lagerista. Random-humalainen kiittää ja kuittaa!

  VastaaPoista