Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Olutarvioissa: Mikkeller Jackie Brown


Oluen speksit:

Mikä: Mikkeller Jackie Brown, Reilusti humaloitu Brown Ale
Mistä: Systembolaget (olutravintolat)
Hinta: n. 4,10€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,9%, katkero: 70ebu ja väri: 140ebc.
Nippelitietoa: Mikkeller on Tanskalainen kovassa maineessa oleva "panimo", joka tekee oluensa milloin missäkin panimossa. Tämä olut on pantu Ørbækin panimossa ja on tyyliltään jotakin Brown Alen ja Black IPA:n väliltä. Oluen nimi tulee Tarantinon samannimisestä elokuvasta.


Tänään blogisti tekee paluun. Viime viikot ovat menneet tavaroiden pakkailussa, sillä ensi viikosta lähtien osoite siirtyy Haminan suuntaan. Mikäpä parempi olut pienen tauon jälkeen, kuin aina niin hypetetty Mikkeller ja tässä tapauksessa sen Jackie Brown. Mikkeller on ehkäpä Nögnen ohella yksi tämän hetken kovamaineisimmista pohjoismaisista panimoista, joiden tuotoksista harrastajat näkevät märkiä unia.. Aikaisemmista panimon tuotteista ainakin Santa's Little Helper on kahtena viime jouluna päätynyt, jopa pitkäripaisen vakiovalikoimaan.
Nyt lasissa oleva Jackie Brown on jenkkityylinen Brown Ale, vaikkakin mielestäni osuu jopa lähellä Black IPA:aa. Kuuluu hieman samaan kategoriaan, kuin Nögnen #100, jota ei oikeastaan voi luokitella.

Arvostellaanpa:
Jackie Brown on lähes musta olut kermaisella vaahdolla, joka jättää hieman pitsiä lasiin. Vaahto on kohtuullisen kestävää luonteeltaan.
Tuoksussa on Brown Aleksi hämmentävän reilusti humalan tuomia aromeja. Jenkkihumalaa on selvästi käytetty, lajikkeina: Nugget, Centtennial ja Amarillo. Reilusti sitrusmaisuutta, hieman mäntyä, trooppista hedelmää ja taustalta pyrkivää kevyttä kahvista paahteisuutta. Kombinaatio on yllättävän toimiva.
Maussa on reiluhkosti greippisyyttä, mäntyä ja sitrusmaista hedelmää. Kahvista paahdetta ja aavistus karamellia. Jälkimaussa on hieman suklaata ja hennosti kuivaa happamuutta. Katkero puraisee kevyesti ja kuivaa suuta.
Suutuntuma on kohtuullisen täyteläinen, vaikkei runko kovin vahva olekkaan. Humalan tuoma katkra kuivuus ja kohtalainen hiilihapotus tekevät tästä voltteihin nähden yllättävän täyteläisen.
Mikkeller osoittaa Jackie Brownilla, että perinteiseen browniinkin voi ladata makua ja paljon. Tosin siitä voi kiistellä onko tämä Brown Ale alkuunkaan? Ei ehkä ihan perinteisessä mielessä, mutta mitä siitä, olut on hyvää ja aurinkokin paistaa.
 Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 40/50


Short English summary, powered by Jackie Brown, so it could look like being translated through Google translator..  

Mikkeller Jackie Brown is almost black American Brown Ale (or Black IPA?) with good head.
Aroma has lots of citrus, pine and exotic fruit. There's slight touch of roasty coffee too.
Flavor has same elements being more like a hoppy IPA, than Brown Ale. Ok, there's that same roasty coffee with chocolate. Aftertaste is bitter and slighly sour.
Mouthfeel is heavier than beers with this abv usually. Afterall Jackie Brown is a very hoppy beer for brown ale. I guess this is yet again one of those beers that you cant categorize (like Nögne #100). But still, It's pretty damn good beer to me.
40/50 points. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti