Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Olutarvioissa: Nokian Keisari Elowehnä 4,7%


Oluen speksit:

Mikä:  Nokian Keisari Elowehnä, Kotimainen Hefeweizen ja vuoden tulokas maitokaupoissa  2010.
Mistä: S-Market (Maitokaupat)
Hinta: 2,39€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkero 14ebu ja väri 23ebc.
Nippelitietoa: Kuten jo panimon Luomun Kohdalla totesin, että Nokian panimo jatkaa pup:n perinteitä ja on nykyisellä Keisari tuoteperheellään tunkeutunut lähes jokaisen marketin hyllyyn. Elowehnästä on olemassa myös tukevampi versio alkon hyllyillä.

Nokian Elowehnän miedompi versio saapui Kouvolan suunnalle vuosi takaperin keväällä. Sen jälkeen siitä on tullut yksi eniten ostamiani markettioluita. Syynä on lähinnä omien lähikauppojeni niukka valikoima, sekä erinomainen hintalaatusuhde ja vielä kotimaiselle pienpanimo oluelle. Eipä siis ihme, että olut valittiinkin Olutoppaassa ensin kuukauden olueksi viime kesäkuussa ja päälle vuoden tulokkaaksi maitokaupoissa. 
Tyyliltäänhän Elowehnä on suodattamaton hefeweizen, eli ns. saksalaistyylinen vehnäolut. Tämän tyylin oluet kuuluvat mielestäni erottamattomasti kesään. Nokia herätti hieman ihmetystä siinä mielessä, että tämä olut tulee tölkissä, vaikka tämän tyyliset on tottuttu näkemään pullossa. No huoli oli turha.. Vielä kun saisi Nokialta samaan hintaluokkaan menevän ronskisti humaloidun apa:n voisin hykerrellä tyytyväisyyttä. Aina ei jaksa ostaa Alkon, vuosi vuodelta järkyttämpään hintaan, hyllyjen parhaimpia uutuksia. Runsaasti humaloidulle kulutusoluelle alle 5€/l olisi todellista kysyntää. 
Sitten arvioon:
Ulkoisesti olut ei eroa yhtään saksalaisista esikuvistaan; sameaa keltaisen oranssia nestettä, mukavan tiiviillä ja kestävällä vaahdolla.
Tuoksu yllättää positiivisesti, banaania löytyy, myös hiven maltaista makeutta, aavistus sitrusta, sekä vehnäistä happamuutta tasapainottamassa.
Maku on pliisumpi. Banaania on havaittavissa, hieman hiivaisuutta. Vehnän happamuus hallitsee makua. Maku päättyy hentoon sitruksisuuteen.
Suutuntuman täyteläisyys on hieman hukassa, aivan liian vesimäinen, joten olut jää alle keskitäyteläisen.
Summa summarum, Nokian Elowehnä on selvästi Nokian paras maitokauppavahvuinen tuotos ja on hienoa saada Hefejä lähikauppaan. Vahvempi versio osoitti, että weizenit toimivat parhaimillaan n. 5-5,8% välillä. Kyllä näille kohtuu hintaisille pienpanimo tuotteille kysyntää on.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 33/50
 
Short English summary, powered by hefeweizen, so it could look like being translated through Google translator.. 


Nokian Keisari Elowehnä or should it translate Nokias Emperor Augustwheat is Finnish hefeweizen, 4,7%abv and in tincan. It has hazy and orange colour with good and stable foam. There's some sweetish bananas on aroma, but it ends in wheaty tartnes.
Taste has yeasty banana esters, but wheats accidity controls slightly. There's some citrussy notes on the aftertaste. A bit watery mouthfeel, but afterall it is nice to see hefeweizen in grocery.
points: 33/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti