Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 25. marraskuuta 2013

Olutravintola-arvio: Sam's Pub, Karhula


Ravintolan speksit:

Mikä:  Sam's Pub
Missä: Karhulantie 34, Kotkan Karhula.
Aukioloajat: MA - TO 16 – 24, PE - LA 16 – 02, SU 16 – 22.
Ketju: ”Freehouse”
Nippelitietoa: 20v ikäinen ”rokkaava olutravintola”. Kaksitoista hanaa ja lauantai iltaisin paikalla on yleensä joku paikallinen yhtye jamittamassa janoista kansaa. Biljardi ja darts löytyvät myös paikasta.


Tänään jätämme jouluoluet hetkeksi välistä ja kirjoitellaan pitkästä aikaa ravintoloista. 
Karhulan omalaatuinen pikkujättiläinen Sam's Pub on ollut juottamassa janoisia Kotk..Karhulalaisia jo toistakymmentä vuotta. Itse vierailen pubissa aina toisinaan, joten on aika jatkaa olutravintola arvioita.
Sam's Pubista omalaatuisen tekee kieltämättä sijainti ja paikkakunta. Karhula on vanha kauppala, joka kuuluu Kotkaan. Se sijaitsee noin 9km päässä Kotkan keskustasta pohjoiseen, joten paikan valikoima on sijaintiin nähden varsin laaja, itse asiassa kaupungin paras. Toisaalta, eiväthän kaikki maan kärki olutravintolatkaan sijaitse ytimessä, kuten eräs Puotilan ihme nimeltä Pikkulintu.

No tämä pubi on kooltaan ihan kohtalaisen kookas kellariravintola pienehköllä terassilla. Sisustus on varsin karhulalainen vesitornin muotoisine tolppineen päivineen. Muuhun interiööriin kuuluu tietysti biljardipöytää, dartsia ja screeniä. Voidaan siis puhua varsin täyden palvelun kuppilasta. Taustalla soi yleensä jotain rokahtavaa, harvemmin kuitenkaan liian kovalla.
Kotkassa Samsin tuntevat kaikki, tai siltä ainakin tuntuu, onhan jo 20v ketjuuntumaton kuppila, jonka hanalistalla ei ole kotimaista ”bulkkia” pienoinen nähtävyys.

Hanoista puheenollen edellisellä visiitilläni muistelen hanoissa olleen:
Mallaskosken Vaalea Kuohu, Valioluokka Pils, Lindemans Kriek (Lambic hanassa, Karhulassa..), Guinness Draught, Hoegaarden, Magic Rock Cannonball, Wychwood Hobgoblin, jne. Tällä hetkellä hanoissa on ilmeisesti myös Beavertownin 8-Ball ja Great Alphonso.. Siidereiden ystäville hanassa taisi olla Aspall? Hanoja on kuitenkin 12kpl ja tavara vaihtuu ihan kohtalaisen usein.

http://samspubkarhula.com
Näiden hanojen lisäksi pullokaapeista löytyy yleensä varsin kattava määrä Trappisteja, Rochefortit, La Trappet, Chimayt, Westmallet ja Achelit, hieman vaihdellen. Edellisellä kerralla pulloissa oli mm. BrewDogin Cocoa Psycho, Gouden Carolus Classic, Flying Dogin Gonzoa, Stronzo 1000ebc, Schloss Eggenberg Samichlaus, jne. Arvioisin pulloja olevan kaapeissa n. 40Kpl erilaisia. Vieressä on vielä toistakymmentä siideriä ja päälle vielä viskitarjonta, josta erikoismaininta edulliselle ja vaihtuvalle ”kuukauden viskille”.

http://samspubkarhula.com
Palvelu tässä pubissa on varsin ystävällistä, nopeaa ja melko asiantuntevaakin. Ruokaa ei tästä kuppilasta saa, joten nälkäiset joutuvat Karhulassa tyytymään muihin keba..siis ravintoloihin.
Oikeastaan paikan ainoa miinus on mielestäni lasivalikoima, olut tulee lähes aina perinteiseen harteikkaaseen pintin tuoppiin ja pienet..no pieneen pintin tuoppiin.

Ylipäätään Sam's Pub on paikkakunnallaan maineensa ansainut sympaattinen ”Rokkaava olutravintola”. Selvästi koko Etelä-Kymenlaakson paras olutravintola ja Kymenlaakson ”kakkospaikka” heti Kouvolan Old Tomin jälkeen. Pakollinen vierailukohde ja Karhulan keidas.

Yleisarvosanana paikalle: 8 1/2
Terdellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti