Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Olutarvioissa: Boulevard Smokestack Series - Double Wide IPA


Oluen speksit:  
Mikä:  Boulevard Smokestack Series - Double Wide IPA, Double IPA, USA
Mistä: Alko
Hinta: 8,02€/0,355l 
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8,5%, katkero: 71ebu ja väri: 44ebc. 
Nippelitietoa: Boulevard Brewing on keskilännen suurin käsityöläispanimo. Panimo on perustettu jo 1989. Double Wide debytoi aikaisemmin Arkadian Alkossa ja on nyt vakiovalikoimassa.


Terve. Jouluoluet alkavat pikkuhiljaa tihkua Alkoihin, mutta ainakin tänään lasissa on jotain ihan muuta. Nimittäin jo tovin Alkoissa majaillut Double Wide IPA. Boulevard Brewingin olutvalikoima on kohtalaisen kattava erityylisiä oluita ja Arkadian hyllyille onkin päätynyt liuta panimon tuotteita, joten sieltä katsastamaan mars. Tässä tupla-ipassa humalapuolelta löytyvät ainakin: CTZ (Columbus/Tomahawk/Zeus), Chinook, Cascade ja Centennial, sekä Bravo.
Mallaspohjana pale-ale maltaan lisäksi nippu erilaisia karamellimaltaita ja sokereita.
Tämä olut sopii illan janoon, sillä keitin itsekin IPA satsin tänään, tosin huomattavasti miedomman ja aivan erilaisen sellaisen.
Kotipanijan kannalta kiintoisa informaatio panimon verkkosivuilta väittää pulloversiossa olevan 3,5volsia hiilihappoa, tämä ei kaiketi ihan pidä paikkaansa, tai sitten olut on puskettu tankista pulloon kyseisellä paineella, mutta pullossa oleva karbonaation määrä olisi toinen?
No mennään asiaan ja korkataan tämäkin.


Ulkoisesti varsin kauniin meripihkan punertava olut. Vaahtoaa todella reilusti ja jättää reilusti pitsiä lasiini.
Tuoksussa on keskirunsaasti hedelmäisyyttä. Vähäisesti trooppista hedelmää, mutta painottuen enemmän sitrushedelmien maailmaan. Karamellista maltaisuutta tuntuu olevan kaiken takana melko tanakasti ja tuoksun taittuessa toffeisuuteen löytää pihkaisuus tiensä nenääni. Sinänsä tasapainoinen ja hyvin perinteikäs tuoksu, sopii ainakin nostalgisen etiketin kanssa fiilikseen.
Maussa makeahko karamellisuus maistuu suussa ensimmäisenä. Sitruksisuus tuo karamelliin hieman mandariinisia sävyjä, kunnes greippisyys ja pihkaisuus alkavat purra. Lopulta maku on jopa neulaisen pistävää, öljyisen hedelmäistä ja reiluhkosti makeaa. Jälkimaun katkeruus ei pääse puraisemaan erikseen, mutta maku pysyy suussa.
Suutuntuman puolella taas Double Wide on varsin täyteläinen, pahin makeus ja Barley Wine/Strong Ale fiilistely jää onneksi pois. Alkoholi on melko hyvin piilossa, tasapaino toimii ja hiilihappojakin on sopivasti. Itseasiassa melko pehmeää juotavaa.
Boulevardin tuplaleveä IPA on varsin perinteinen ja onnistunut olut tyylissään. Harmittavasti monopolin hinnat ja suomalainen verotus tekevät tästä liian tyyriin useampiin sessioihin. Hyvää, tyylikästä ja tasapainoista, mutta ei aivan napakymppi. Ruokapuolelta väittäisin toimivan suolaisten ja lihaisien juustojen kanssa varsin tyylikkäästi. 

Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 15-> Yhteensä: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti