Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Olutarvioissa: Hantverksbryggeriet Kosacken

http://www.hantverksbryggeriet.info
Oluen speksit:

Mikä:  Hantverksbryggeriet Kosacken, Imperial Stout, Ruotsi
Mistä: Systembolaget
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Hantverksbryggeriet (käsityöläispanimo) on Västeråsilainen pienpanimo, joka starttasi jo 2003. Panimo aloitti tutulla tavalla kahden herran yhteisestä kotiolut harrastuksesta.


Hyvää iltaa.
Meinasin kirjoittaa viimeisen luvun reiliromaania kunnes mieleeni loikkasi pupujussikan lailla, etten ole perhana vie kirjoitellut arviota yhdestäkään oluesta blogin puolelle sitten huhtikuun Courage Imperial Stoutin jälkeen. No päätin käydä tuumasta toimeen ja tarttua jälleen Imperial Stouttiin, tuohon niin epäkesäiseen tyyliin, mutta..kohta se talvi taas koittaa. Mukaan sain taas korkinkääntöpuolenkin mielipiteen.
Tämä puteli on peräisin viime kevään, sehän oli vasta eilen, Stokan reissulta. Siellä tutussa Regeringsgatanin systeemin hyllyjen välissä kauhoessani oluita kärryyn laskin, että yhteen on vielä varaa. Päädyin tähän. Kosacken Imperial Stout. Miksi? etiketti itsessään on yhtä aikaa sysiruma ja jotenkin viehättävän arvaamaton. 7% kuulostaa aivan liian vähäiseltä Imperial Stouttia kohtaan ainakin nykymittapuulla. Panimo oli täysin outo, mutta olut oli, kuten maassa josta meillä otetaan yleensä mallia, todella edullinen ollakseen pienpanimo tuote (hintaa en muista täsmälleen, mutta väitän sen jäävän alle 3€).
 Suomessahan olisi Alkon puolesta synti ja körttiläinen häpeä myydä kotimaista pienpanimotuotetta edes näennäisesti edullisesti, kunhan hanaviinit ovat halpoja ja kossusta saa katetta.
Mennäänpä asiaan ja korkataan tämä mystinen pikkuputeli.


Ulkoisesti sysimustaa paksua öljyä valuu lasiini jättäen päälleen pahuksen kestävän vaahdon. Kaunista ja, ja.
 Tuoksu hämmentää. Onko etiketissä "kirotusvire" pitäisikö siinä olla 17%. Nimittäin aivan uskomattoman hyvä tuoksu näin "miedoksi". Paksusti siirappista lakritsaisuutta, ruskeaa sokeria ja siirappista makeutta. Ennen reilua annosta paahteisuutta, häivä kahvia mukana. Monipuolinen, paksu, silti tasapainoinen ja enemmän, kuin 7% yleensä. Melko upeaa.
Maussa reiluhkosti paahteista maltaisuutta, perinteisten kahvin ja pienen suklaan lisäksi maitohappoisuutta leikkaamassa makeuden lävitse. Muuten karamellia ja kevyesti lakritsaa taustalla.
Jälkimaussa sopivasti katkeroita kuivaamassa. Maun puolesta varsin onnistunut IS, maistuva ja yllättävä.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen, silti varsin helpohko juoda.
Kosacken ratsastaa sapelit viuhuen ruotsalaisella tammalla South Park tyylisine paperinaamoineen, mutta pahus vie.. Todella mainio olut.
 Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 40/50

Korkin kääntöpuoli:

Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä. 


Mors.
Mä oon virallisest lomal nää kesät, mut ny ku ei satu summer appii, eikä oo ees biitsi kelii tai muuta kivaa mis naurattaa teinitytteleit, ni suostuin kirjottaa tän.
Mitäs muuta mun lomast? Oon relannu ja tsillannu vaa, vetäny marketin halvinta bisseä ja joskus kiljutellu päissäni. Frendi tarjos sitä uutta nokian 66:ta mökil, siit oli joku video, mut olin viel saunomas. Hiton hyvää ja halpaa bisseä maggaran kans.
Mut joo, tää dude vissii tietää kuin paljo mä inhoon näit tummia ja keisarillisen ylväit väkeviä liköörejä. Mut menköö.
Ulkosest ku salmaria kermavaahdol, melkein syttysin, mut viime jussina tuli vedettyä liikaa lakushottia.
Haisee ihan salmarille kans, poltettua sokeria, eli tulee jo absinttiki mielee. Tujua. Maistuu sitrushapoille, absin 2h seisseelle "ihan vast keitin" kahville ja siirapille. Väkevä on jälkimaku joo. No ihan v..n hyvää kaljaa, tai sitte ei, emmä tiiä. Liikaa makua, mut jos siit tykkää.. Meen ny takas horrostaan ja palaan ku pöytää tulee joko Jalmaria, tai Budia huuhtomaan tän.
Aijoo, hyvää kesist kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti