Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 19. helmikuuta 2013

Alkon pienpanimo oluet 3: Malmgård Huvila Oak Porter

Malmgårdin kartano/malmgård.fi

Oluen speksit:

Mikä: Malmgård Huvila Oak Porter, Portteri, Suomi
Mistä: Alko
Hinta: 5,09€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7%, Katkerot: 50ebu ja Väri: 222ebc
 
 

Nippelitietoa: Panimo siirtyi Malmgårdin kartanon tiloihin 2009 Panimoravintola Huvilan tiloista. Tunnetaan erityisesti maitokauppapuolen Dinkel ja Blond Ale oluistaan. Oak Porterin mallaspohja on samaa perustaa, kuin X-porterin. Humaloinnissa on pientä eroa, lisäksi tämä on kypsytetty tammilastujen kera.


Ja uutta tekstiä ulos. Näin nämä vapaapäivät kuluvat, tissutellessa. Tänään lasissa Malmgårdin panimon tuorein tuotos Oak Porter. Kyseessä on tietysti pitkälti sama olut, kuin viime vuoden pienpanimo katsauksessa mukana ollut, aina maittava, X-Porter. Tälle vuodelle pyttyyn on lisätty tammilastua ja kuulemma humalointiakin hieman viilattu. Lähtökohdat ovat varsin passelit ja kun panimon laatu on muutenkin kiven kovaa on odotus sen verta tapissa, että mennään asiaan.


Ulkoisesti lähes musta olut, joka jättää päälleen reilusti vaahtoa. Pitsiä jää lasiin ja vaahtokin on kohtalaisen kestävän oloinen.
Tuoksutellessa ensimmäisenä nenään ryöpsähtää pehmeää kahvista paahteisuutta ja suolaista lakritsaa. Tammisuus on selvästi esillä kevyellä bourbonmaisella otteella, en muista oliko lastut liotettu vai ei, mutta tammi taitaa olla rapakon takaa? Asiaan->
Taustalla on hennosti vaniljaa ja tummaa suklaata. Alkoholi käy lämmittämässä nenää, mutta ei häiritsevästi. Varsin upean tasapainoinen tuoksultaan. Olisipa hienoa nähdä tästä Imperial versio vahvempana.
Maku on miellyttävän kompleksinen ja tasapainoisella tavalla "sekoittunut". Mokkainen paahteisuus leikkii kielen päällä tumman karamellisuuden kera. Tummaa suklaata tuodaan pöytään, mutta tammisuus riisuu aseista. Keveitä bourbon vaikutteita, vaniljaa ja puuta. Jälkimaussa katkerot kuivaavat suuta hieman.
Suutuntuma on nippanappa kohtalaisen täyteläinen, pieni vetinen ohuus kiusaa muuten upeaa runkoa, kuin brasilialainen bikinimalli skandinaavisella lättä"pyllyllä".
Malmgård tekee jälleen varsin hyvää työtä ja kyllä tässä Oak Porterissa on ainesta kotimaisten oluiden top kymppiin. Rungon ohuudesta huolimatta kyllä tästä hyvä fiilis jää ja pullon juovoaa ihan mieluisasti milloin vain.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 39/50

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti