Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 26. helmikuuta 2013

Alkon pienpanimo oluet '13: Beer Hunter's Saison de Randonneur Kataja Edition

kuva: aromilehti.fi
Oluen speksit:

Mikä: Beer Hunter's Saison de Randonneur Kataja Edition, Saison, Suomi
Mistä: Alko
Hinta: 16,84€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6%, Katkerot: 42ebu ja Väri: 22ebc
 
 
Nippelitietoa:  Beer Hunter's on v.1998 avattu Porilainen panimoravintola. Tuotteista Alkon viime vuotisilla 80v juhlaviikoilla käväisi Mufloni IPA. De Randonneur Katajan raaka-aineina mm. Pilsner-, münchner- ja vehnämaltaat sekä kaura, humalina Tettnanger, Celeia ja Chinook, katajanmarjat. Randonneur on pyöräilylajiJa viimeinkin alkaa tämän kertainen Alkon pienpanimosetti olla lopuillaan. Marsalkan Savua ei lähialkossa näkynyt, Nörren Brownia olen pari kertaa pyöritellyt käsissä, mutta ongelma on sama kuin viime kesäisen pale-alen kanssa. Nörrebron oluet ovat kalliita ja jos tyylit ovat peruskauraa, kuten apa ja brown ale-> kova hinta+tylsähkö tyyli+Ei kovin hyvä edes tyylissään = Jää hyllyyn
Laitilan Kukko Alen ja Vaspin Schwarzbockin olenkin jo juonut, juttu saattaa tulla jälkijunassa vielä ilmoillekin? 
Tänään porilaista nimihirviötä:  Beer Hunter's Saison de Randonneur Kataja Edition.
Saison on yksi suosikkityyleistäni, pidän kovasti tästä "funkista" hiivasta. Hinta taas on kova, todella kova. Olen tässä kritisoinut Alkon hintatasoa oluiden osalta, joten miksi ihmeessä olen tämän ostanut? Koska: 1) Saison 2) Kotimainen pienpanimo, jonka laatu on lähes aina todella kohdallaan. Muistanko väärin; eikös Saison ollut vielä BH:n panomiesten suosikkityylejäkin? Lisäksi voin vain kuvitella sitä työn määrää, jota Porissa on tehty tämän saamiseksi pulloon asti.
Oluthan on ilmeisesti samaa kuin panimon normaali Saison de Randonneur, mutta tässä on katajanmarjaa seassa.


Porissa on korkki ainakin laitettu huolella kiinni, jouduin turvautumaan korkkiruuviin tuhoisin seurauksin. Pullo on muuten malliltaan kaunis kuin aalto maljakko konsanaan.
No olutta viimein lasissa. Olemukseltaan kirkkaahkon tumman kullankeltainen. Vaahto on isokuplaista pitsiä jättävää, mutta ei kovin kestävää sorttia.
Tuoksu on pippurisen appelsiininen. Happamuutta, viljaisuutta ja hieman omenaakin. Hiivaisuus on varsin sopivalla tasolla. Tuoksu on hyvin perinteisen Saisonmainen, kenties hedelmäisyyttä voisi olla aavistus enemmän. Muuten monipuolinen ja varsin houkutteleva. Hyvää työtä.
 Makupuolella selvästi mausteisen pippurinen, kevyesti yrttistä ja havuisaakin humalaa kuivaamassa suuta. Päälle happamuutta, kevyesti sitrushedelmiä ja viljaisaa maltaisuutta. Katajanmarja jää hieman jalkoihin, mutta tukee yllättävän hyvin muuta olutta. Jälkimaku on kuiva ja katkerot purevat viimeisiäkin mehuja pois suusta. Erittäin miellyttävä makuprofiili, tulee ihan mieleen... Saison D'upon D.
Suutuntumaltaan Randonneur kataja on kohtalaisen täyteläinen ja kuiva. Juotavuus on varsin passelia, joten ollaan oikeiden asioiden äärellä.
BH tekee varsin maistuvaa työtä. Jos viime vuotinen IPA ei aivan osunut maaliin, niin nyt irtoavat jo tolpatkin, niin hyvin se osuu. Hinta on suolainen, litrahinta pompsahti viimevuotiseen olueen verrattuna yli kuusi euroa. Ja silti sitä veroa ja katetta pitäisi saada lisää.. Ei, ei, ei. Verotus alas ja panimoille enempi katetta tehdä näitä tuotteita. Se olisi kulttuuria, vaan ei tähän talebanialbaniassa. Nojoo, hyvää olutta kyllä, Alkon ja BH:n ikäväksi, kotona valmistuu valitettavasti aivan yhtä laadukasta Saisonia. Harkitsen silti lisäpullon ostoa kesää varten, mikäli kesävalikoima on täynnä Neuzeller-Svaneke-St. Feuillien settiä.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 38/50
      

 

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti