Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 20. joulukuuta 2012

"Maailmanlopun aattona": Mikkeller Black Hole
Oluen speksit:

Mikä: Mikkeller Black Hole, Imperial Stout, Tanska

Mistä:
Virosta
Hinta:
Ei muistikuvia
Lukuja:
Alkoholipitoisuus: 13,1%,  katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa:
Musta aukko on massakeskittymä, jonka lähellä avaruus on kaareutunut niin voimakkaasti, että edes valo ei pääse pakenemaan sen vaikutuspiiristä.


Kosmista päivää.
Nyt on maailmanlopun meininki, kuten Mikko Alatalo valitettavasti lauloi jo takavuosina. Kuten varmasti tiedätte New Age ihmisten pitkään touhottama Mayakalenterin pitkänlaskun kierros päättyy huomenna. Loppu tulee siis tavalla tai toisella, oli se sitten meteori, vedenpaisumus tai musta aukko. Itse avaan kuitenkin jo näin aattona yhden mustan aukon, joten.. Have a nice day.  Arvon fyysikot huomaatteko mihin kaikkeen panimoteollisuus pystyykään?
Mikkeller laittoi mustan aukon jopa pulloon asti. Hawking voisi siis laskea kuinka suuren ja vahvan pullon tämän pedon sisällä pitämiseen tarvitsisi?

Kun tämä pullo on korkattu olisi ehkä luontevinta siirtyä suoraan Lost Abbeyn Judgement Dayhin, mutta.. Minähän join ja juovosin sen jo edellisenä maailmanloppuna, joten ehkäpä tämä Black Hole jää viimeiseksi? Fyysikot ovat seuraavasta ihmeissään: Tämän saa auki tavallisella korkin avaajalla, eikä vauhtia ole haettu edes Cernistä.

 Ja siinä se on. Synkän mustana ja kosmisena se valuu lasiini. Vaahto on runsas, kermainen ja kestävä. Kuten tunnettua, valo ei pääse tämän lävitse.
Tuoksu on jykevän paahteinen. Espressoa, ruokosokeria ja salmiakkia. Kevyitä portviinimäisiä ja vaniljatankomaisia tuoksuja mukana. Erittäin jyhkeä tuoksu saa jopa Af Grannin hiukset nousemaan pystyyn. Jo tässä kohtaa huudellaan: "This is ground control to Major Tom..".
Maku on..uskomattoman perverssiä jopa Mikkelleriltä. Hiki alkaa nousemaan otsalle tätä tissutellessa, jäykkää tavaraa. Mokkaisen kahvista paahdetta on julmasti, mäntyinen humala piiskaa suuta ja ruokosokerisiirappisuus aiheuttaa ähkyn. Tämän päälle kaadetaan vielä kerroksittain lakritsaa, likööriä, suklaata portviiniä ja hieman hedelmiä. It's just another brick in the wall meininkiä. Kompleksinen, massiivinen ja ääretön. Puolessa välissä pulloa aika hidastuu ja makunystyrät ovat räjähtäneet, eikä pohjaa näy.
Suutuntuma on täyteläinen, paksu ja todella matala hiilihappoinen. Juotavuus on hitaahkoa. Alkoholi on kaiken aikaa kaukana taustalla, mutta 13,1% lämmittävyyttä ei pääse pakoon.
Mikkellerin lievästi soijakastikkeinen Supermassive Blackhole taittuu lopulta sokeriseen makeuteen. Tasapaino on "kohtalaista" ja koko olut on yhtä aikaa tunti tuskaa ja kaksi tuntia nautintoa. Tässä kohtaa iltaa voi jo lähes tuntea galaksien räjähtävän suussaan ja planeettojen katoavan nenäänsä. Uskomatonta ja aivan hirveää tavaraa, haluan silti lisää.

 Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 5/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 42/50
 
 


Korkin kääntöpuoli:

Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä. 

Nyt on kyl komea pullo pöydässä, varmaan miehekkäin nimi ever: Black Hole.
Paksua mustaa moottoriöljyähän tuolt pullost tulee, ei kai tää oo taas näit juomakelvottomia elementtipilvenpiirtäjä bissejä?
Tuoksuu, ja muuten näyttääkin toista päivää Keravan Kesoililla seisseeltä kahvilta. Jäätävää settiä; kaakaota, salmaria ja rekkalasti humalaa päälle. Ei, ei, ei.
Mausta tulee mieleen se vanha absintti sketsi verisellä tekstillä "Miksi?".
Olo tätä juodes on kuin vetäis sokerisiirappi purkist suoraan ja huuhtois vanhal kahvil ja jollain jenkki ipal sitä alas. Betonimyllystäkin tulee notkeempaa ku tästä.
13,1% viinaa seas, kävis päähän, mut ei tätä voi ees juoda niin nopeasti. Miehekästä juomaa, pesee kaikki litran karhutölkit ja tosivahvat satasel kyl, mut joutuu heittään pyyhkeen kehään, sample riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti