Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 3. joulukuuta 2012

Jouluoluet testissä: St. Peter's Winter AleOluen speksit:

Mikä: St. Peter's Winter Ale, Old Ale, Englanti

Mistä:
Alko
Hinta:
4,38€/0,5l
Lukuja:
Alkoholipitoisuus: 6,5%,  katkero: 31ebu ja väri: 123ebc.
Nippelitietoa: St. Peter'sin (perustettu 1996) oluita on Alkossa ja maitokaupoissa melko runsaasti esillä. Näistä mieleen ovat jäänneet mm. Honey Porter, Cream Stout, Ruby Red Ale ja G-Free. Winter Alen raaka-aine listaus on melko perinteinen:
Pale ale-, vehnä- ja suklaamaltaat, humalina Challenger ja Goldings, hiiva ja vesi.Maanantaita vaan. Pitkä opiskelu viikonloppu Mustialassa on takana ja nyt ollaan jälkeen takaisin jouluoluiden äärellä. Pullo on matkustanut luokseni kaukaa Englannista, aina Forssan kautta tänne kaakkoon. St. Peter's tarjoilee tänään oman jouluolut valikoiman tuotteensa. Aluksi harmittelin, että panimo on luopunut tyylikkäistä lituskoista yskänlääkepulloistaan, joka oikeasti pohjautuu 1800-luvun gini pulloon. Olisiko niin, että pyöreämpi vaihtoehto on logistiikan ja pullotuksen suhteen helpompi?
Tyylinä Old Ale, joka kattaa kyllä kaikenlaista sisäänsä ja harvemmin näitä tulee nykyään vastaan, joten kiintoisa nähdä mitä tulee eteen myös Cask oluistaan tunnetusta panimosta. Korkki pois ja asiaan.


Ulkoiselta olemukseltaan lähes läpinäkymättömän musta olut ohuehkolla beigellä vaahdolla, joka hajoaa pian lasin reunoille.
Tuoksussa ensimmäisenä havaitsee hedelmäisyyden, joka lie talon hiivakannan peruja. Mukana on myös hieman makeahkoa maltaisuutta, karamellia ja kuivattuja hedelmiä. Taustalla brittihumalaa ja hieman maanläheisyyttä. Varsin brittiläinen tuoksu sanan varsinaisessa mielessä. Ei hassumpi kuitenkaan.
Maultaan luumuisen hedelmäinen, paahtoleipää ja suklaata. Goldings maistuu tutulla tavalla taustalla keveän paahteisuuden kera. Jälkimaku on kuivattun hedelmäinen ja hennon katkeroinen.
Suutuntumaltaan Winter Ale on keskitäyteläinen, kohtalaisen helpohkosti juotava olut. Hiilihapot ovat kuitenkin kohtalaisen matalat, joka sopii näihin "olde english aleihin".
St. Peter's Winter Ale on lopulta ihan kelvollinen olut. Ei nouse omiin suosikkeihini kuitenkaan. Makuprofiili on toki monipuolinen, mutta omaan suuhuni ei aivan osu. Voisin kuvitella toimivan ruuan kanssa ihan kelvollisesti ja suosittelen maistamaan, erityisesti jos brittioluet ovat lähellä sydäntä.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti