Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 29. syyskuuta 2012

(Sauna)Olutarvioissa: Stallhagen Organic President PilsOluen speksit:

Mikä:  Stallhagen Organic President Pils, Pils, Suomi
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 2,05€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,5%,  katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Stallhagen on piskuinen panimo Ahvenanmaalla, jonka tuotteista monet muistavat ainakin Jul Bockin, Dunklesin, III:sen ja Baltic Porterin.
Edessä oleva olut on luomua.


Tänään aloitan uuden perinteen. Saunaolutarvion. Tulen tästä lähin aina lauantaisaunan päälle arvioimaan saunan jälkeisen raikastimen, sisäisen wunderbaumin ja janojuoman. Huomioisin myös, että ehdin harvoin saunavuorollani kylpemään, mutta katsotaan mitä tulee.
Ensimmäisenä kunnian saa Oolannin ylpeys; Stallhagen luomu pilsillään. Tätä on ollut jo tovin paikallisessa Valintatalossa, josta nappasin kauppareissulla pullon mukaan.
Itse haluan saunan päälle nauttia jotakin sopivan simppeliä ja raikasta. Tämä mielessä, Pils sopii tähän palapeliin mainiosti. Joten korkki pois ja janojuomaa lasiin->

Ja lasiini kaatuu oljenkeltaista olutta. Jättää pinnalleen sopivasti vaahtoa ja on piru vie jopa kestävää. Ulkonäkö kelpaa, nyt sitä kaljaa naamaan.
Hörps, ai tuoksu ennen makua? En malttanut janoissani.. No otetaanpa alusta, eihän tämä ollut suora? eihän, editoidaan alku pois. Ai oli? fffuuu..
Tuoksussa on korkatessa hieman Budvar mieleen tuovaa kumisuutta, joka kyllä sopii tähän. Kevyesti viljaisaa ja keksistä maltaisuutta, leipää. Humalointi on pehmeää ja ruohoista. Tuoksu voisi olla vahvempikin.
Maku on simppeli. Pehmeän leipäistä maltaisuutta yhdistettynä ruohoiseen humalointiin ja keveähkö katkeron puraisu lopussa. Tasapainoinen esitys kyllä.
Suutuntuma on kevyehkön ja keskitäyteläisen väliä, helppo juoda ja karbonaatio on varsin passeli ja sopivan pehmeä.
Ylipäänsä varsin pätevä esitys tyylissään, ottaen huomioon 4,5% rungon. Voltin vahvempi versio oli muistaakseni myös oikein juotava, joskin kaipaisi hieman enemmän humalaa aromiin ja flavoriin. Crowd pleaser. Saunajuomaksi: mukiinmenevä.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 5, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 6, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 12 -> Yhteensä: 29/50


1 kommentti: