Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 12. heinäkuuta 2011

Olutarvioissa: Okells Aile

Oluen speksit:

Mikä: Okells Aile, Portteri, Mansaari
Mistä: Ruokakaupat
Hinta: n.4€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Okells on pienehkö panimo Mansaarella, joka on erikoisesti brittein siirtomaa. Panimon Aile on keveä savuporter, jonka savuisuus on peräisin viskistä tutussa turpeella savustetusta maltaista (peated malt).  Niin ja se Aile sana tarkoittaa tulta, peräisin manksin kielestä.






Työpäivä takana ja kotona odotti viimein laatikollinen oluita. Mistä laatikko oli ilmestynyt, sitä emme tiedä, emmehän ;)
No tänään lasissa jokin aika takaperin Citymarketista ostettu pullo Okellsin Ailea, jonka etiketti myisi paremmin jonkin fantasiakirjan kannessa. Liiemmittä jaaritteluita asiaan ja arvioon.

Lähes mustaa olutta kaatuu lasiin synnyttäen haalean ruskean vaahdon pinnalleen. Vaahto leviää pian lasin reunoille.
Tuoksussa on kyllä hieman turpeista savuisuutta ja tervaa, kuin skottiviskeissä ikään. Suklaata ja hieman paahdetta taustalla. Erikoinen ja samalla tutuhko sitrusmainen aromi leijuu nenään ja voisin veikata cascadea käytetyn?
Maussa on keveästi suklaata, hieman kahvista paahdetta ja savuisuutta. Ei ihan niin savuinen kuin kuvittelin. Lakritsaa ja hentoa tuhkaista happamuutta taustalla. Jälkimaussa pieni sitruksinen humalan tynkä.
Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen, melko helposti juotava porter. Hiilihapot tyyliin sopivat, eli pienehköä hapokkuutta.
Mitä jää käteen? No voltteihin nähden ihan mukava kevyt porter, mutta kärsii liian kevyestä rungosta. Maitokauppa oluiden valioita.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti