Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 15. tammikuuta 2015

Pika-Arvio: Port Brewing Hop 15


Ameriikan Yhdysvalloista saapuu runsaasti kiintoisia panimoita ja upeat juomat
marssivat mielellään suuhuni tuottaen nautintoa, päihtymystä, hyvää fiilistä ja hienoja elämyksiä.
Näistä lukuisista panimoista on useita, joita arvostan todella paljon. Ja näistä useista yksi on tietysti Port Brewing/Lost Abbey.  Joka ikinen kerta kun saan pullon tämän tuotantolaitoksen tuotteita käsiini tunnen syyhyn sormissani. Tämä synnyttää liki pakonomaisen tarpeen tarttua pullonavaajaan, tuohon korkin parhaaseen kaveriin. Tänään on taas yksi sellainen hetki. Hop 15 on tietysti panimon 15v taipaleen kunniaksi pantu olut jo kymmenen vuoden takaa. Ilmeisesti onnistunut keitto, sillä perinne jatkuu. Siinä on tietysti viittätoista eri humalaa, joita on arvatenkin lisätty vartin intervallein.
Siis viisitoista, 15, fifteenfreakindifferenthops, erilaista lajiketta. Älytöntä, kyllä.
Tyylinä luonnollisesti Tupla IPA.
Asiaan, en malta hetkeäkään pidemmälle pohjustaa tätä olutta, hetkeä, tai mitään muutakaan turhaa jargonia.


 Ulkoisesti tämäkin on klassisesti lähes samean punaoranssi. Vaahtoaa reilusti, saippuahöttöä ja kestävyyttä piisaa.
Tuoksutellessa hedelmäisen makeaa yleisfiilistä puskee lasista ilmaan. Greippiä, havuja ja tropiikin hedelmiä. Keskiasteisen makeahkoa maltaisuutta takana. Reippaasti humalainen fiilis.
Maussa humalatorpedot upottavat taistelulaivani ja jään polskuttamaan vaahdon varassa. Suu haukkoo havuja, greippiä ja muita vieraita hedelmiä. Lempeähkö maltainen makeus jää uuden aallon myötä taakse. Katkeruus peittää suun ja maalaa kitalakea pihkaisen pastellisilla sävyillään.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen kokemus. Alkoholi lämmittää selvästi taustalla, katkerot kuivattavat suuta, joten juotavuus on vain kohtalaista. Sipperi.
Hop 15 on melkoinen täsmäpommi. Se tarjoilee mielestäni varsin herkullisen tupla ipan. Tämä on tietysti paljon todettu, sillä tyyli ei ole suosikkejani. Tämä on yksinkertaisesti raskaansarjan humalamonsteri, joka lyö kuin Ali ja puree kuin Tyson.

Pisteet: Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 16-> Yhteensä: 40/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti