Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 5. joulukuuta 2014

Olutarvioissa: Suomenlinnan Talven Kaiku

Hyvää perjantaita kaikille. Työviikko takana, tuhannet saunat naksahtavat päälle.. Päivän Truths&Rights on kuunneltu ja fiilis alkaa rentoutua. Käsi hamuaa jo pullonavaajan kutaletta.. Oma perjantaini alkaa juhlavasti. Löysin viimein kaupasta jotakin kauan kaivattua. Talven Kaiku on ollut kaupoissa ja ravintoloissa jo tovin, mutta nyt viimeinkin saan tilaisuuden maistaa lopputulosta.  Haluatko sinä tietää tästä oluesta enemmän? Voit lukea sen tästä. Hetki on hyvin jännittävä. Maistuuko lopputuote kuinka poikkeavalta verrattuna koeponnistukseen? Varmasti, mutta kuinka paljon? Entä onko tuote sitä mitä piti, eli Brittibitteriä, Amberia, ruismaltaalla?
Vain yhdellä tavallahan tämä selviää.

Väriltään varsin kaunis olut. Syvän punaoranssia hehkua, mutta vaahdon muodostus on pieni pettymys. Kaukana on koeversion massiivisesta vaahtokukasta. Tiedä johtuuko suodatuksesta vai mistä?
Tuoksu on mielenkiintoinen. Rukiista maltaisuutta leijailee nenään yhdessä brittityylisen makeahkon keksisen maltaisuuden kera. Kevyesti karamellia mukana. Humalan puolelta löytyy keveästi kukkaisuutta ja puuta. Vähäisesti tunkkaisuutta lopunuuhkaisussa.
Tuoksun puolelta ja etenkin tästä Kymijoki Beer Festival tuopista nautittuna fiilis on varsin brittiläinen. Joutsenkaulaiset hanat ja riitaa haastavat britit puuttuvat tosin.
Maistetaan. Brittimaltaisuus ja rukiisuus kättelevät suussa. Yhtä aikaa makeutta ja keksiä, sekä rukiin tuomaa maanläheistä paksua flavoria keveän happamuuden kera. Hedelmäisyyttä, puuta, vähän sitrusta ja kukkaisuutta. Sopivasti katkeroa jälkimaussa kuivaamassa suuta ja puraisemalla hellästi. Yllättävän brittiläinen fiilis, pienellä twistillä. Tavallaan harmiton, tavallaan juuri suuhun sopiva.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen. Runko tuntuu kohtalaisen paksulta prosentteihin nähden. Tämä tietysti johtuu osin rukiista ja osin sopivasta määrästä katkeroita. Matalat hiilihapot korostavat brittiläistä vaikutelmaa. Maku jää hetkeksi suuhun pyörimään.
Talven Kaiku onnistui lopulta varsin tyylikkäästi. Tästä iso kiitos Suomenlinnan osaavalle henkilökunnalle. Höh, jokos se loppui. ”Kyyppari, toinen samanlainen.” 
"Ei pisteitä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti