Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 11. lokakuuta 2014

Olutarvioissa: BrewDog Alpha Pop & Paradox Isle Of ArranHyvää päivää ystävät.
Kuten kuvasta näkyy tänään kalastellaan lukijoita..eiku.. Brewdogia siis tuplasti edessä. Viime aikoina olen kauhulla seurannut paitsi mainoskielto keskustelua ja tänään kuvasin aiheeseen liittyvän valistusvideon, eli hieman omia fiiliksiä aiheesta.
Tämä kielto ei tienkään koske ulkolaisia toimijoita, joten BrewDog saa jatkaa Suomessakni brändinsä rakentamista, mutta Suomesta ei vastaavaa tule, kiitos valtiovalta.
Noh, mennäänpäs asiaan. Alpha Pop on siis uusi maitokauppa olut. Tekstin perusteella Ruismaltaalla vauhditettu American Pale Ale, joka on humaloitu Columbus ja Ahtanum humalilla. Nimestä tuli itselleni mieleen panimon vanha Alpha Dog, joka oli..no melko huono "Bitter". Oikeastaan haluaisin nähdä panimolta nimenomaan modernin version Brittiläisestä Bitteristä. Vähän kuin tämäkin Apa, mutta humaloitu vain saarivaltakunnan omilla humalilla, kuten East Kent Goldings, Fuggles, Challenger, Northdown, Progress, Target, jne. Noh ehkä joskus. Hintaa pullolla n. 3,6€, joten osuu samaan hintakategoriaan muiden panimon tuotteiden kanssa, eli vähän tyyris. Miltäpä tämä maistui?


Ulkoisesti tämä olut vaaleaa meripihkaa varsin hyvällä vaahdolla.
Tuoksutellessa tässäkin on panimolta tuttua trooppishedelmäistä fiilistä. Kukkaketoa, marjapensasta ja sitrusta. Oikeastaan varsin miellyttävä ja raikas tuoksu jättää hyvän fiiliksen tästä oluesta.
Maussa keskiasteisen makeaa karamellisuutta jota greippisen havuinen humalaisuus syö. Hedelmiä, karviaista? Jälkimaussa hyvin keveät katkerot.
Suutuntuman puolelta liikutaan keskitäyteläisissä sfääreissä, vaikka onkin jälkimaultaan hennosti vetinen.
Hyvä juotavuus ja passeli tasapaino tekevät tästä varsin mainion lisän panimon maitokauppavahvuisiin tuotteisiin.
 Pisteet: Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 14-> Yhteensä: 35/50p.

Ja seuraavaksi vähän Imperiaalista Stouttia..

Paradox Arrania taas olen pitänyt komerossa jonkun vuoden etsien paikkaa juoda tämän. Tänään se sauma aukesi näppärästi. Kyseessä on tietysti Isle of Arranin tynnyreissä kypsytetty erä Paradox Imperial Stouttia. Arranin viskiäkin olen yhden pullon tissuttanut, mutta se ei ainakaan 10yo:na kolahtanut. 15% alkoholia luulisi lämmittävän, kunhan ei mene aivan likööriksi. Katsotaan, katsotaan..


Olut valuu lasiin paksuna mustana moottoriöljynä. Heikosti vaahtoa....Pinkki vaahto? Eikun kynttilän valohan se on vaan..
Tuoksusta huomaa, että tynnyriä on. Tammea, vaniljaa, salmiakkia ja paahteista maltaisuutta. Kevyesti karamellista makeutta tasapainottamassa muuta antia. Alkoholi tuoksuu viskisesti lävitse. Suurta, vahvaa ja paksua jo tuoksussa. Minä tykkään.
Maussa keksisen karamellista mallasta, reilusti kahvista paahteisuutta joka täydentyy tynnyröinnin tuomilla aromeilla. Vaniljaa, puuta ja viskiä. Taustalla mukavasti salmiakkia ja suklaata. Jälkimaku on pitkä, paahteinen ja lämmittävä. Tummaa suklaakaakaota viskillä.
Suutuntumaltaan melko täyteläinen tuotos on kohtalaisen matalilla hiilihapoilla varustettu.
Paradox Arran on liki täydellinen suoritus ”barrel aged” sarjassa. Vahva, tasapainoinen, silti monipuolinen ja nautinnollinen olut. Sarjansa paras ja selvästi yksi panimon parhaimmista oluista.
 Pisteet: Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 9, Suutuntuma(1-5): 5, Yleisvaikutelma(1-20): 16-> Yhteensä: 42/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti