Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 17. joulukuuta 2013

Paluu Juurille: Staropramen Dark
Joulukiireiden keskellä ehtii toisinaan korkkaamaan jotakin hyvää.
Joskus ei ole aikaa herkutella, vaan on tyydyttävä johonkin takuuvarmaan janojuomaan.
Tänään asia ei ole kummallakaan tavalla, vaan edessä on jälleen paluu juurille.
Käväisin mennä viikolla sittarissa ihmettelemässä paitsi mihin kaikki Joulun Kaiut olivat huvenneet, mutta myös kiroilemassa sitä, että hyllyillä ei ollut juurikaan tuontipuolen jouluoluita. No näin hyllyssä laajasti löytyvän tumman Staropramenin ja ajattelin mielessäni: "Miltähän tämä maistuu nykyään".
Nyt se on lasissa ja edessäni. Joskus tämä oli niitä harvoja helmiä lähikaupassa ja v. 2009 kirjoitin oluesta: "Staro on kohtuu makea, hieman lakritsainen. On kyllä sopivan paahtunutta, ei kuitenkaan palanutta. Hieman kahvinen maku yhdistyy lopussa tyypilliseen tsekkiläiseen humalointiin. Jos tätä saisi typpipatruunan kanssa tölkissä, voisi joku luulla tuotetta irkkustoutiksi. 34/50"

Entä tänään?

Ulkoisesti tummaa, punaruskeaa olutta heikolla nopeasti katoavalla vaahdolla.
Tuoksussa on karamellisen sokerista makeutta, joka yhdistyy kevyen paahteisuuteen. Leipäisyyttä, hieman kahvia. Ei huono tuoksu ollenkaan, joskaan ei kovin mieleen jääväkään.
Maussa limppuista maltaisuutta ja makeaa karamellisuutta, jota keveä paahteisuus taittaa. Jälkimaussa häivähdys kahvisuutta ja lakritsaa. Simppeli, puhdas makuprofiili.
Suutuntumaltaan lähes keskitäyteläinen, reilusti hiilihappoa ja varsin helppoa juoda.
Staropramen on makuaistin muuttumisen myötä keventynyt selvästi. Silti se on edelleen varsin pätevä edustaja tummien tsekkilagerien maailmassa ja muistuttaa hieman saksalaisia Dunkeleita maultaan.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti