Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 24. syyskuuta 2013

Olutarvioissa: Höss Doppel-Hirsch

rakuten.de
Oluen speksit:

Mikä:  Höss Doppel-Hirsch Allgäuer Doppelbock, Doppelbock, Saksa
Mistä: Alko
Hinta: 4,75€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,2%, katkerot: 21ebu, väri: 54ebc.
Nippelitietoa: Vuodesta 1657 lähtien on Hössin panimolla pantu oluita. Tänään panimon oluita on voinut bongata maitokaupoista, ainakin panimon Das Eichteä on lähes jokaisessa lähimarketissa (etiketissä Neuschwansteinin linna).


Pitkä viikonloppu sorvin ääressä on ohitse, välistä jäi harmittavasti Oluton festarit Jyväskylässä. Toiveissa olisi päästä kuukauden päästä sentään OlutExpoon. Asiaan. Käväisin pitkästä aikaa A-marketissa ihmettelemässä uutuuksia. Valitettavasti CCCCC IPA oli loppunut, eikä Double Wideakaan ollut vielä hyllyssä. Silmääni kuitenkin osui tämä Doppel-Hirsch jonka saapuminen oli mennyt minulta jokseenkin ohitse. Hinnasta ei kannata puhua, mutta Doppelbock sopii tähän alkavaan lokakuuhun paremmin kuin Oktoberfestit, ainakin Suomessa. Tämä Hössin Doppel-Hirsch on voittanut paitsi kultaa vuoden 2012 world beer cupissa, myös hopeaa Helsinki Beer festivalilla 2011. Muistetaan tietysti tässä kohtaa vanha lohkaisu, että mitä enemmän mitaleita pullossa, sitä huonompaa olutta. Toivon että tällä kertaa tämä ei pidä paikkaansa. Otetaanpa pullosta kiinni ja katkotaan patenttikorkilta turhat toiveet pois.


Patenttikorkki antaa periksi pienen suhauksen kera.
Lasiin kaadettaessa havaitsen vaahdon jäävän tällä oluella varsin ohueksi ja nopeasti katoavaksi. Muuten ulkonäkö on kyllä kaunista pähkinänruskeaa sävyä.
Tuoksussa reiluhkosti maltaista makeutta, limppua ja hiven pähkinäisyyttä. Taustalla todella kevyesti kuivattua hedelmäisyyttä ja tuoretta puuta. Simppeli, miellyttävä ja hyvin perinteinen Doppelbock tuoksultaan. Ei ainakaan vielä räjäytä tajuntaa, liekö tarkoituskaan.
Maussa samoja pehmeän leipäisen maltaisia sävyjä. Hiven karamellista tummaa sokeria. Kuivahkoa paahdettua keksimäisyyttä ja paahtoleivän kuorta mukana tuomassa tasapainoa. Jälkimaussa kevyesti puumaisuutta. Varsin tasapainoinen ja mukiinmenevä paketti.
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen, kohtalaisen hiilihappoinen ja helpohkosti juotava Doppelbock.
Doppel-Hirsch on tyylipuhdas Doppelbock, joskaan ei tyylinsä terävintä kärkeä, mutta maistuu minulle. Toimisi mainiosti syksyisellä nuotiolla palan painikkeena ennen loppuillan hömpsyjä viskipullosta tähtitaivaan alla.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 13 -> Yhteensä: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti