Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 19. syyskuuta 2013

5 syytä miksi #Mashtag oli upea ajatus, mutta heikko toteutus.


Oluen speksit:

Mikä:  BrewDog #Mashtag. Brown Ale, Skotlanti
Mistä: Olutravintolat
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,4%, katkerot: 95ebu, väri: Ei arvoa.
Nippelitietoa: Sosiaalisessa mediassa yleisön äänestämistä raaka-aineista valmistettu "demokraattinen brown ale". Humalina: Nelson Sauvin, Motueka ja Pacific Gem.

Kerrottuani tarvittavat faktat voinkin pureutua pähkinään, eli aiheeseen.
Juotuani nyt tämän kohutun Brown Alen voin hivenen pohjustaa teitä tästä oluesta. Viime keväänä BrewDogin verkkosivuilla ja ilmeisesti Twitterissä oli äänestys heidän #Mashtag nimellä menevästä oluestaan. Tässä äänestyksessä koko sosialistinen meedia sai antaa oman sanansa. Ensimmäisenä äänestyskohteena oli oluttyyli, jossa ehdokkaina olivat IPA, Stout ja Brown Ale. Seuraavassa äänestyksessä valittiin mallassaldoa/runkoa ja vahvuutta aina 4,5% sessiojuomasta "Imperialistiseen" 10% sipperiin. Kolmannella kierroksella valintana oli tietysti humalat (USA-Britit-NZ). Neljännellä kerralla twisti, eli: Hefeweizen hiiva, tammilastut&hasselpähkinä ja kuivahumalointi. Viimeisellä kierroksella oluen nimi.
Aion nyt kertoa miksi idea oli mainio:

1. Upeaa mainontaa ja ilmaiseksi.
2. Osittain hauskasti valitut äänestyskohteet.
3. Idea ylipäänsä. Loi lähes "Hei oot melkein panemassa tätä" fiiliksen.
4. Raaka-aine puolen pelinavausta ja osalle ehkä opettavainenkin kokemus. +Brown Ale.
5. Yhteisöllisyys, jota ei voi korostaa liikaa.


Näin. Nyt kun ideaalin mukainen paratiisivaltio, siis olut, on rakennettu oikein suoralla kansanäänestyksellä ja kaikilla oli niin mukavaa kerron miksi tuote ei vaan toimi:


1. Yllättävän mauton, etenkin kun ottaa huomioon: BrewDog+95 f..in ebu+tammilastut&pähkinät+7,4% runko = 40+ pistettä..noooott. Uusi yhtälälö: Miksaa seuraavia suhteessa 4+2+1: Newcastle+Baltika 9+Stadin NZ Pacifica Pale Ale, tarjoillaan pähkinäkupillisen ja tammenlastun kera = #Mashtag.
2. Napisen hivenen äänestysvaihtoehdoista. Osa oli suorastaan tylsiä. Onko ketään, joka haluaa nähdä BrewDogilta vielä yhden IPA:n lisää? Olisin halunut nähdä vielä radikaalimman lopputuloksen, jossa nörtit olisivat voineet vapaasti valita tyylin ja sen jälkeen raaka-aineet ilman vaihtoehtoja, tai ainakin huomattavasti laajemmin.
3. Opettavaisesti: 95ebua NZ humalilla ja tammilastut pähkinöillä syövät toisensa pelistä pois.
4. 4,5% Sessiotavara ei voittanut, joten ei maitokauppoihin (pateettinen valinta "nilittää", tiedetään).
5. Öhm, öhm, öhm, pähkinät tässäkin eivät auta murskaamaan sanan nut brown myyttiä. Väristähän tässä termissä oli alunperin kyse, olihan?


35/50p, eli tyydyttävä 7,5 todistukseen kunniamaininnalla: "Hyvä idea, mutta kirjoitusasussa pilkku, sekä yhdyssanavirheitä."
Kenties tästä tulee vuotuinen traditio ja ensi vuonna voidaan taas tuskastella valintoja, kuin eduskuntavaaleissa ikään.---Ei vaan ihan hyvää olutta, mutta kun samaan, tai parempaankin pääsee helpommalla ja vähemmällä hypellä.

2 kommenttia:

  1. Anteeksi etukäteen jos olen nyt ilkeä, mutta mielestäni on varsin ironista, jos näin epäkieliopillisessa postauksessa valitetaan "pilkku, sekä yhdyssanavirheistä". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä heittohan oli täysin itseironinen suoraan muinaisesta koulumaailmasta. Joten en näe asiassa mitään ilkeää, jos joku jopa tajusi ironian.

      Poista