Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 29. tammikuuta 2013

Omasta Panimosta: Imperial Black Ale

Oluen speksit:

Mikä: Kouvostoliiton Imperial Black Ale, "Black DIPA", Suomi

Mistä:
Kotoa
Hinta:
n. 2€/l
Lukuja:
Alkoholipitoisuus: 9,9%,  katkero: 90ebu ja väri: 122ebc .
Nippelitietoa: Humalina mm. Citra, Nelson Sauvin ja Columbus, maltaita, vettä S05 hiivaa ja sokeria.
Huge as a Star Destroyer and massive as a black hole. Marraskuussa pantu järkälemäinen yritys tuottaa jotain massiivista, aivan pimeää ja tyyleihin kuulumatonta on viimein esittelyssä.
Kyseessä on tietysti kotona pantu erä, jonka prosessi oli yhtä salainen ja massiivinen, kuin tapaukset JFK, Roswell, D-Day, jne. Salaisempi kuin Brooklynin Black Ops. Jotkut sanovat, että tämä piti vuotaa verkkoon, mutta kamerat ja muut sähkölaitteet pimentyivät prosessin aikana. Samat lähteet kertovat, että edes wikileaks ei osannut paikalle ja että naapurustossa leijui koko tapahtuman ajan mystinen maltaan tuoksu. Puheita riittää kylmäfuusiosta aina tähtien välisen matkustamisen keksimiseen. Olen kuullut myös sitkeän huhun, että olutta olisi tarjottu jossakin Kanta-Hämeen intiaanimailla erään olutkurssipäivän iltana. Valitettavasti kukaan ei ole jäänyt vahvistamaan huhuja.
Totuus on silti kolmiteräinen miekka ja nyt se on edessämme. 

 Ulkoiselta olemukseltaan syvän mustaa ja paksuhkoa nestettä, joka jättää päälleen tiiviin ja kermaisen vaahdon.
Tuoksussa todella reipas yhdistelmä aromeita. Trooppinen hedelmä lyö kättä puumaisen havuisuuden kanssa. Hedelmäisen persikkaisia estereitä, sitrusta ja tukeva paahdettu maltaisuus liukuvat tummaan suklaaseen. Vahva ja kompleksinen tuoksu, silti harmonia on hämmentävän hyvällä tasolla.
Maussa jyhkeästi maltaisuutta, paahdetta ja suklaata. Hieman lakritsaa taustalla. Humalointi on melko tukevaa ja tuoksun kaltaista. Trooppinen hedelmä hieman alla, greippiä ja mäntyistä havuisuutta riittää. Jälkimaku on yllättävän smoothia. Katkerot purevat, mutta eivät karkeasti.
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläistä, alkoholi pysyy piilossa, juotavuus pysyy sopivan karbonaation ansiosta vallan passelilla tasolla.
Ylipäänsä väistää suurimmat DIPA murheet. Runko on tukeva, muttei liimainen, tai liian makea ja humalointi ei tunnu päälle liimatulta. Varsin maistuvaa ja kiistämättä yksi parhaimmista tuotoksistani.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti