Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 27. maaliskuuta 2012

Olutarvioissa: Brewdog Dogma

 
Oluen speksit:

Mikä:  Brewdog Dogma, Skotch Ale, Skotlanti
Mistä: Tallinna
Hinta: n. 3,5€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,4%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Kanervahunajalla maustettu skottiale. Sekoittuu herkästi, kuten itsellänikin, siihen toiseen Brewdogin Dogmaan, joka oli/on maustettu myös kolapähkinällä ja unikolla. Tässä oluessa humalointina  Saaz ja First Gold. 

Tänään testissä Brewdogin uskonkappale, skotch ale skottipanimolta, eli Dogma. Kun näin tämän Tallinnalaisessa pullokaupassa luulin löytäneeni pullon unikolla ja kolapähkinällä maustettua versiota, mutta toisin kävikin. Tässä vaiheessa voisi toisaalta ajatella, että mikäpä oluttyyli onnistuisi kovassa vireessä olevalta panimolta paremmin kuin perinteinen skottiale. Ja taas muistamme ettei sana perinteinen oikein sovi Brewdogille, mutta kovin klassiselta yhdistelmältä tämä speksien perusteella vaikkuttaisi. Kolikon kääntöpuolella pelottaa tämän olevan samanlainen pettymys kuin panimon bitter Alpha Dog. Eli kuinka dogmaattisia olemme tänään? Kyseenalaistetaanko esitetyt väitteet vai ei? Parasta ehkä kaataa olut lasiin ja antaa sen opettaa meitä.

The Look: "No, eipä synny vaahtoa. Kaadetaanpa reilummin, ei jumal.. kohta tulee yli". Syvän tumman ruskea Dogma vaahtosi siis lopulta reippaasti. Vaahto on kestävää, joten ulkonäöstä pisteet kotiin.
That Smell:Tuoksussa hentojen tuoksujen kombinaatio. Paahdettua maltaisuutta, suklaata ja ruisleipää. Aavistus toffeeta, paahtoleipäisyyttä ja hedelmiä. 
32 Flavors: Maussa karamellisuutta, toffeeta ja kaakaota. Hieman lakritsaa ja kahvista maltaisuutta täydentyen hennon hedelmäiseen olemukseen. Hunajaa en varsinaisesti maista, mikä on omasta mielestäni ihan positiivinen seikka. Humalointi on niukahkoa ja hieman yrttistä.
Magnapop Mouthfeel: Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen, pehmeän silkkinen ja helpohkosti juotava ale.
What a feeling: Dogma on oikeastaan positiivinen yllätys. Pitkästä aikaa Brewdog on onnistunut luomaan maistuvan "perusoluen" ilman ihmeellisiä kikkailuja. Maistuu, niin oluena yleensä, kuin tyylissäänkin. I'm a believer.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 14 -> Yhteensä: 37/50


2 kommenttia:

  1. Mistäpäin Tallinnaa kannattaa, vai kannattaako ollenkaan, käydä kaappaamassa kotimatkalle Brewdogin tuotteita?
    Tuo hinta kuulostaa ~samalta kuin S-marketissa, joista Brewdogeja on harvoin saatavilla.

    VastaaPoista
  2. Paras paikka käydä katsastamassa valikoima on varmastikin DrinkShop (Müürivahe 15) siinä Drink Barin vieressä. Paljon muitakin laatuoluita tarjolla.
    http://www.drinkbaar.com/

    VastaaPoista