Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 17. joulukuuta 2010

Olutarvio: Rulles Triple

Oluen speksit:

Mikä: Rulles Triple, belgityylinen tripel amerikkalaisilla humaloilla.
Mistä: Alko 
Hinta: 11,08€/0,75l 
Lukuja: Alkoholipitoisuus 8,4%, katkerot 36ebu ja väri 14,8ebc.
Nippelitietoa: Ensimmäinen Rullesin olut Alkossa, joulun kausituote. Panimona Rulles on suhteellisen uusi, perustettu 2000. Nimi tulee panimon kotikaupungin/kylän mukaan (Rulles).


Päätin nyt korkata Rullesin avaamaan virallisesti tämän blogin. Lasiin kaadettaessa Rulles vaahtoaa melkoisesti, vaahto on melko tiivistä ja hyvin "belgialaista". Ulkoisesti olut on muuten oranssinkeltaista.

Tuoksussa nenään marssii melkoinen hedelmäaromien armada. Appelsiinia, mangoa, paljon sitrusta löytyy. Osasyy tuoksuun lienee käytetyt jenkkihumalat, sekä tietysti hiiva, joka on etenkin belgialaisissa oluissa "se juttu" joka tekee oluesta sellaisen kuin se on. Tuoksussa on itseasiassa paljon samaa kuin toisessa, yhtä "jouluisessa" oluessa nimittäin La Choufessa, humalointi tuo tämän kautta mieleen myös Chouffen Houblon Dobbelen Ipa-Tripelin. Toki tuoksussa on myös hieman mausteisuutta ja aavistus happamuutta, tehden siitä monipuolisen.

Maultaan Rulles on eksoottisen hedelmäinen, miellyttävästi mausteisuutta ja loppua kohden happamahko ja kohtalaisen kuiva. Humalan katkeruus tulee esiin jälkimaussa joka on miellyttävä. Jälkimaussa on valitettavasti myös hieman alkoholia, ei häiritsevästi mutta kuitenkin. Juodessa vaahto jättää kauniisti pitsiä lasiin. Täytyy todeta tässävaiheessa, että vaikka jenkkihumalat piristävät tätä olutta, niin jotenkin maku jää hieman latteaksi. Vaahto joka kestää loppuun asti tekee oluesta myös hieman kermaisen. Maku jää suuhun pitkäksi aikaan ja se miellyttää aina.

Suutuntumaltaan tämä tripel on kohtalaisen täyteläinen, hiilihappoja on omasta mielestäni heikonlaisesti, jää liian latteaksi ollakseen täydellisen nautinnollinen.
No ylipäätään Rulles Triple on miellyttävä tripel, ei aivan kärkeä, ei todellakaan jouluinen, mutta upea olut silti. Jäin kaipaamaan hieman lisää hiilihappoa tehdäkseen oluesta virkistävän nautinnollisen. Toivottavasti Rullesin tuotteita nähdään pitkäripaisen hyllyillä myös jatkossa ja toivottavasti hieman fiksummin valittuna vuodenaikaan nähden, sekä mieluusti myös hieman kukkaroystävällisempään hintaan.

Pisteet: 
Ulkonäkö: 4, Tuoksu: 9, Maku: 8, Suutuntuma: 4, Yleisvaikutelma: 14 -> Yhteensä: 39/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti