Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 29. tammikuuta 2016

Panimolaitteisto uudistuu

Kotiolutrintamalla tapahtuu tänä vuonna kummia.
Vuosia palvellut vanha igloocooler aka "kosmotun" poistuu palveluksesta ansioituneena veteraanina. Samalla koko laitteistoni päivttyy uuteen aikakauteen. Miksi? Syksyn keitoissa tuli havaittua, että kyseisen mäskäimen siivilä on kohta entinen. Se ei yksinkertaisesti halua vetää vierrettä, eikä oikein edes pelkkää vettäkään lävitseen. Hana alkaa myös olemaan elinkaarensa päässä ja kaipaisi vähintään uusia tiivisteitä (lue: se alkoi vuotamaan). Nämä eivät tietenkään olisi isoja investointeja. Kuitenkin viimeisessä keitossa hajosi myös uppovastukseni, joka oli viimeinen vierrepisara lasissani. Tämän myötä jouduin harmittavasti skippaamaan molemmat meneillään olevat kotiolutkilpailut, joten nyt pääsee muutkin loistamaan :D
Goodbye mate, You served me well

Samalla aloin miettimään ratkaisuja. Joko kunnostaisin vanhat luotettavat ja hyvin yksinkertaiset laitteeni, tai hankkisin uudet. Mietin pitkään erilaisia vaihtoehtoja, selasin verkkoa, imin tietoa pesusienen lailla. Yleisesti minua kiinnosti vain kunkin laitteiston huonot puolet, koska niitä ei koskaan mainosteta missään. Käännyin lopulta kokonaan uuden puolelle. Haavena saada keittopäivää aavistuksen helpommaksi ja vähemmän kikkailua vaativaksi ja eritoten saada laitteisto mahtumaan pieneen tilaan, koska siitä minulla on jatkuvaa puutetta. Myöskin isommat eräkoot mahdollistaisivat paremmin muutamia eteen tulevia projekteja ja keveä automatisointi tarkottaisi parempaa kontrollia ja toistoissa parempaa tasalaatuisuutta(ehkä).

Viimeiset lyönnit tälle antoi eräs toverini, lukija ja kotiolutharrastaja, jolla sattui ajattelemani laitteisto olemaan. Pikainen keskustelu ja eteen sattuneen verkkokaupan inventaarioale sai sormeni syyhyämään ja tekemään tilauksen. Nyt hän on täällä. Panimoni siirtyy GrainFather aikakaudelle ja huomaan hieman jo odottavani ensimmäistä kokeilukeittoa laitteella. Kyseessähän on siis Uudesta-Seelannista tuleva jokseenkin Braumeisteria muistuttava laite. Siinä on siis mäskäin, siivilä ja keittokattila tavallaan sisäkkäin. Laitteessa on 2kw ja 500w vastukset, sekä magneettipumppu vierteen kierrätykseen, että vastavirtajäähdytin. Kun saan vähän keittoja alle tulen raportoimaan tänne tarkemmin havainnoistani. Niistä asioista, joissa laite on hyvä ja mitä asioita siinä pitäisi tehdä toisin. Joten pidän teitä vielä tovin jännityksessä.
(Btw. Jos jollakin on käyttistä hyvälle mäskäimelle, niin huudelkaa. Kosmotun irtoaa asevelihintaan hyvään kotiin ja kaupan päälle tietysti sekalaista tilpehööriäkin. Noutajalle tarjoan oluet).

Ohjeet paremmat kuin Ikean hyllyissä ainakin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti