Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 1. lokakuuta 2015

Olutarvioissa: Brooklyn Scorcher IPA


Brooklyn tuli ryminällä esiin ruokakaupoissa. Ensin vanha tuttu American Ale meni tölkkiin, nyt tämä Scorcher IPA ja 1/2 Ale Saison(?) syöksyivät hyllyyn, jopa tänne.
Brooklyn on teille tietämättömille yksi suurimpia "pien"panimoita Yhdysvalloissa. Se on ollut olemassa jo vuodesta 1987 ja sen tunnetuin tuote on toivottavasti kaikille tuttu Brooklyn Lager.
En aio nyt satuilla sen enempää tästä panimosta tai sen panimomestarista; sympaattisesta Garrett Oliverista.
Brooklyn on yksi niistä panimoista, jonka tuotteita näkee varsin laajasti pitkin Suomea. Sen tuotteet ovat mielestäni hyvin laadukkaita tyyleissään. Ei mitään kikkailun ilotulitusta, vaan hyvin korkealuokkaista laatua, ei enempää, ei vähempää. Tuotteista jaksan aina, siis aina, hehkuttaa panimon Lageria. Pidän sitä sellaisena ns. porttioluena, joka yleensä uppoaa vähän kaikille, että maanmainiona "craft"lagerina.
Scorcher IPA kuuluu muodikkaaseen "Session IPA" perheeseen. Vahvuutta 4,5%. Humalakattauksesta panimon verkkosivut mainitsevat: Pilgrim, Cascade, Willamette, Bravo, Amarillo. Kiintoisaa, että löysin muualta useita viittauksia kokeelliseen humalalajikkeeseen nro 366, joka ymmärtääkseni on Equinox(?). Mallaspohjana brittiläistä pale ale mallasta, sekä karamellimaltaita. Korkataanpa:Ja lasiin kaatuu utuisen keltaoranssia olutta. Jättää pinnalleen tiiviin, ohuen vaahtolakin.
Tuoksussa nenääni osuu samantien todella miellyttävää aromaattista hedelmäisyyttä suoraan tropiikista. Sitrushedelmiä sekaisin, hentoa öljyisen kukkaista humalaa ja panimon "talonmakua". Miellyttävä, ryhdikäs ja pirteä tuoksu.
Maussa keveää greippisyyttä, sitruunaa ja appelsiinia. Kevyesti pihkaa kaiken takana, mutta yleisilme on enempi hedelmässä. Maltaisuus on todella kevyttä ja pitää vain runkoa yllä ilman, että tästä katoaisi tasapaino.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen Session IPA tämä Scorcher. Kohtalaisen helppoa ja keveää juotavaa näin päivän päätteeksi.
Voi olla, että tästä tyylistä on jo vähän ensi-ihastus kadonnut, mutta on tämä kyllä tyylissään todella vakuuttava esitys. Kilpailee lähes Foundersin All-Dayn kanssa. Se missä tämä häviää on oikeastaan rungossa, mutta kyllä.. jos pysyy yhtä tuoreena kuin nyt, niin povaan hyvää menekkiä tulevalle kesälle.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti