Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Olutarvioissa: Top Fuel Hoplite Pale Ale


Oluen speksit:
Mikä: Top Fuel Hoplite Pale Ale, American Pale Ale, Suomi
Mistä: Ruokakaupasta
Hinta: n. 3,95€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkero: 55 ebu, Väri: 22ebc.
Nippelitietoa: Top Fuel on v. 2014 perustettu uunituore pienpanimo. Hopliten humalina tässä erässä: Magnum, Centennial, Columbus, Simcoe.


Olutarvio. Jännä juttu.. Piti ihan katsoa olinko tällaista perinteistä settiä tehnytkään blogiin koska viimeksi. Tarkempi salapoliisityö kertoo osuneen huhtikuulle. Joku voisi jopa luulla siirtyneeni kokonaan leipäteksistä pois, mutta asia ei ole aivan niin yksinkertaista. Joskus ei vaan huvita, joskus ei vaan ole mitään mistä vääntää tikusta asiaa, joskus ei vaan ole mitään uutta. Tosiasiassa tänne periferiaan ei eksy mitään, joten olin hämmästynyt törmätessäni tähän. Top Fuel on Lohjalainen mikropanimo, joka keittelee piskuisilla 200l välineillä tuotteitaan, joista tämä on ensimmäinen omiin pikku kätösiini osunut tuote.
Tyylinä ilmeisesti American Pale Ale, Ibuja ainakin kiitettävästi ja humalakattaus varsin toimivan oloinen. Hassusti tämä vähän vaihtelee eri erien välillä. Oman batchisi sekoituksen voi tarkistaa panimon webbi-sivuilta, mikä on ihan mielenkiintoinen kuriositeetti. Tässähän ei varsinaisesti mitään uutta ole, samaa tehdään kaikkialla tilanteen ja tavaran laadusta/määrästä riippuen, etenkin pienemmillä toimijoilla.  Hassuna pikkuseikkana kotipanimon vanha inkiväärillä maustettu olut oli myös nimeltään Hoplite.
Korkataanpas..


Lasiin valuu hyvin samean ruskeanpunaista olutta. Vaahtoaa kivasti ja jättää varsin kestävän lakin laelleen.
Tuoksu.. No rehellisesti minua alkoi vähän naurattaa..Sanoisin hyvin kotiolutmainen, hyvässä mielessä tietenkin. Hitsi että on paljon samaa kuin monissa kotipolttolan palealeissa. Greippiä, mäntyisyyttä ja hedelmää, sekä hiivaisuutta.  Taustalla hentoa karamellista maltaisuutta. Simppeli, perinteinen, käsityöfiilistä.
Maussa maltaisuus tukee rapsakkaa humalointia. Melko vahvasti pihkaa, neulasia, mäntyä, mutta mäntysuopapuolelle ei mennä, mistä kiitos. Enempi flavoria ja smoothia loppuliukua, kuin äkkijyrkkää bitteröintiä. Suodattamattomuus ja hiivan läsnäolo tekee mausta vähän pehmeämmän kokonaisuuden, toki se myös osaltaan leikkaa aromista ja raikkaudesta osan.
Suutuntumaltaan keskitäyteläine Hoplite on..kuten yllä mainittua..varsin kohtalaista juoda. Toki humalointi on varmasti shokki aloittelijan suussa, minulle tämä toimii.
Top Fuel aloittaa saagansa yhtäaikaa hyvin klassisella, kotikutoisella, kuin myös varsin suuhun sopivalla Apa:lla. Maailmaa tällä ei mullisteta ja jää toki parhaimmiston terävämmästä ja selkeämmästä otteesta jälkeen. Silti tervetullut on tämäkin pienpanimo lasiini toistekin.
Pisteet: Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 33/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti