Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 3. syyskuuta 2014

25 olutta, joita jokaisen tulisi juoda kerran elämässään


Korkkasin pitkästä, pitkästä aikaa Guinnessin ja jäin pohtimaan kyseisen Dry Stoutin asemaa maailmassa. Samalla aloin pohtimaan merkityksellisiä, klassikoita ja muita "tärkeitä" oluita. Tästä ideoinnista syntyi leikkimielinen listaus: 25 olutta, joita jokaisen tulisi juoda kerran elämässään. Tähän päälle hahmottelin oman optimaalisen nauttimistilanteen. Järjestys on sekalainen.
Mikä olisi sinun listasi?

  1. Guinness Draught
    St. James Gaten panimolla. Tai.. irkkupubissa valomerkin aikaan Dublinersin soidessa taustalla ja nurkkapöydässä istuessa on toverien kesken parannettu maailmaa koko illan.
  2.  Aecht Schlenkerla Rauchbier
    Lämpimänä kesäpäivänä Bambergissa panimoravintolan patiolla hyvän makkaran, tai pihvin kaverina.
  3. Orval
    Belgialaisen maaseuturavintolan edustalla, pitkän hikisen päivän päätteeksi aperatiivina ennen ruokaa.
  4. Rochefort 10
    Illan viimeinen yömyssy ennen nukkumaan menoa.
  5. Pilsner Urquell
    Mieluiten panimon kellareissa suoraan tynnyristä valutettuna suodattamattomana ja pastöroimattomana. Tarvittaessa pikkukaupungin lähiöhospodan pöydässä paikallisten kanssaihmisten seurassa. Jukeboxi raikaa, olut on halpaa ja sisällä saa tupakoida.
  6. Fuller's ESB
    Kesäiltana grillatessa kaveriporukalla, tai mikä tahansa pubi lontoossa, jossa tätä on caskissa.
  7. Sierra Nevada Pale Ale
    Saunan jälkeen terassilla istuen ja katsellen auringon laskevan järven taa.
  8. Anchor Steam Beer
    Helteinen terassi, eikä mitään tekemistä.
  9. Saison Dupont
    Belgialaisella pellolla, suoraan pullosta. Aurinko paistaa, ainakin hetken, ja voi vaan olla.
  10. Cantillon(it)
    Brysselissä. Panimon pienessä ravintolassa aamukohmelossa tai missä vaan, miten vaan, mutta nautiskellen.
  11. Weihenstephaner Hefeweissbier
    Biergartenilla sopivan bratwurst annoksen kaverina, isosta pokaalista naattien.
  12. Westvleteren 'Abt. 12
    Luostarin takapihalla, takapaksi täynnä tavaraa kypsyteltäväksi pitkiin talvipäiviin.
  13. Duvel
    Hyvässä seurassa nopeaan ja maistuvaan nousuun, mutta myös tilanteeseen, jossa saat juoda vain ”yhden”.
  14. Westmalle Tripel
    Pienessä ja intiimissä ravintolassa nauttien hunajaista kinkkua ja juustolautasta. 
  15. Schloss Eggenberg Samichlaus
    Jouluaattona takan edessä ennen siirtymistä konjakin tai viskin pariin.
  16. Heineken
    Keskellä Hollannin maaseutua, syrjäkylän ravintola/parantola/kuppilassa, muiden kyläläisten keskellä. Rasvaista ruokaa ja kärpäsiä katossa. Tv:ssä pyörii ”Oranjen” matsi.
  17. Hoegaarden
    Terassilla, kuin kotonaan. Ylipäänsä missä vaan, kunhan lämpöä piisaa ja tarjoillaan suuresta "ämpäristä".
  18. Schneider Aventinus
    Pihviä, parsaa ja Aventinusta.. Moniottelijana uppoaa kivasti kotonakin miedon ja suolaisen juuston kera.
  19. Ayinger Celebrator
    Talvipäivän lämmittäjä, kun ulkona myrskyää, eikä ole kiire minnekkään.
  20. Russian River Pliny The Younger
    ...Kotona hekumallisesti growleria tyhjentäen, siis jos asut San Diegossa helmikuun ensimmäisenä perjantaina..
  21. Newcastle Brown Ale
    Brittiläinen pubi, jossakin Emmerdale maisemissa, paikassa jossa voit valita tämän ja Stellan väliltä.
  22. ”Sahti”
    Missä vain, miten vain, kunhan on tuoretta ja kunnossa.
  23. ”Real Ale”
     Brittipubista perjantai iltapäivänä, kauniista joutsenkaulahanasta pumpattuna suoraan päivän vanhasta caskista, joka on kunnossa. 
  24. ”Gose+Berliner Weisse”
    ”Juo jos löydät näitä reliikkejä menneiltä ajoilta”.
  25. Samuel Adams Boston Lager
    Työpäivän päätteksi, suihkun jälkeen nautittu, tuore, Sam Adams maistuu taivaalliselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti