Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 24. maaliskuuta 2014

Olutarvioissa: Olvi Sandels VehnäolutOluen speksit:   
Mikä:  Olvi Sandels Vehnäolut, Hefeweizen, Suomi
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 2,5€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkerosta ja väristä ei arvoja 
Nippelitietoa: Sandels Vehnä on Olvin historian ensimmäinen pintahiivaolut.Olvi aiheutti pitkästä aikaa positiivista kuohuntaa olutpiireissä julkaisemalla tiettävästi ensimmäisen pintahiivaoluensa. Tyylinä ilmeisen hyvin myyvä Hefeweizen ja tietysti panimon omalla myyntitykillä Eversti J.A Sandelsilla varustettuna. 
Tämä kaikki on tavallaan outoa ja hienoa. Outoa nähdä Olvilta pientä riskinottoa ja hienoa nähdä panimolta askel monipuolisempaan suuntaan. Kenties tämä myy niin hyvin, että tulevaisuudessa muutkin tyylit löytyvät Olvin salkusta.
Entä miltäpä Everstin vehnä maistuu? Tyyppasin tämän tuoreeltaan saunan päälle ja tässä pikainen arvio:


Santtua lasiin. Ulkoisesti samean vaaleankultainen, vaahtoaa kuten vehnän pitääkin. Ulkonäkö kunnossa.
Tuoksussa kevyesti hedelmäisyyttä, neilikkaa, mausteita ja maltaisuutta. Simppeli tuoksumaailma on yleisfiilikseltään varsin raikas.
Maussa vehnäistä maltaisuutta, vähäisesti neilikkaa ja banaaniakin. Vähäisesti jopa sitruksinen yleisilme kevyen mausteisuuden kera luo toki mielleyhtymiä johonkin witweisse hybridiin, mutta ei, kyllä tämä ihan saksalaista on. Loppua kohden kevyesti leipätaikinaisuutta ja kevyttä happamuutta. Ihan mukiinmenevä makukin.
 Keskitäyteläinen suutuntuma. Tämäkin vehnäolut on reilusti hiilihappoinen ja helposti juotava.
Sandelsin Vehnäolut on kevyesti parasta Olvilta pitkään aikaan. Weisseksi ehkä vähän särmätön ja kevyt, mutta muuten varsin tyylipuhdasta jälkeä on Iisalmessa pantu. Saunomisen päälle tämä ajaa täysin asiansa janon sammuttajana. 
Pisteet: Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 6, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 12-> Yhteensä: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti