Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 30. toukokuuta 2013

On the road part2 - Viva Barcelona

"Rambla pa'qui Rambla pa'lla
Esa la Rumba de Barcelona"

 Barcelona, Katalonia, Espanja.
Palmuja, tapaksia ja jalkapalloa.
Retkikuntamme ensimmäinen kohdemaa oli itselleni tuttu jylhästä historiallisesta spektaakelista: Uuno Epsanjassa. Toverilleni tosin hieman paremmin.
Tukikohtanamme toimi kiintoisa kerrostaloasuntoon väännetty "hostelli" Enzo B&B (jossa sana breakfast on väritetty kirkkaasti).
Lähes viereisellä kadulla sijaitsee Cervecería Jazz josta muodostui lähes jokailtainen vaelluskohteemme.
Jazz on pienehkö, rento, ei kulmikas vaan mukiinmenevä olutkuppila.
Hanoja on joitakin, en ollut yhtenäkään iltana siinä kunnossa että olisin viitsinyt edes laskea, tai sitten voidaan sanoa niitä olleen vallan riittävästi taltuttamaan janoa, jonka vain Katalonian aurinko voi synnyttää Gaudin hulluuksiin väsyneelle.
Oluistahan tässä ravintelissa oli tarjolla ainakin Maiselin weisseä (perus hefe). Steve's Zest&Zen (Melko laadukas mikropanimo Bitter/ESB). Holtz Tripados (Kenties Apa/IPA, tms. perusvarmaa settiä, hivenen tunkkainen jälkimaku). Fort Apa (lokaalia pienpanimotavaraa, juotava Apa, ei ihmeellinen).
Palvelu pelasi varsin ystävällisesti ja ilmapiiri oli varsin rento.
Oluiden hintoja en muista kirveelläkään, mutta selvästi kotomaan hintoja edullisempia. Kaupasta poistetut San Miguel/Estrella 6-päckit kustansivat alle 3€. Kyllä joimme useammat Miguelit ja Estrellat, koska maassa maan tavalla, eikä Espanja/Katalonia ole olutmaa ainakaan ihan vielä. Viinit olivat myös miellyttävän hintaisia alle 2€/pullo lähtien.
Joimme tietysti paikallisessa tapas ravintolassa melko tiukan kannun sangriaa, jonka jälkeen kaupasta ostettu purkki Sangria ei tehonnut halutulla tavalla. Päädyimme selvästi siihen, että koska tekstit on myös suomeksi on tuotteen pakko olla mietoa ja kotimaassa kallista. Ihan p..skaa, eikä noussut edes nuppiin, joten pelivihjeenä seuraavaan lähtöön: Alakaupungilla on se yks hyvä tapas mesta, jonka nimeä en muista, mutta Sangria oli edullista, vahvaa ja hyvää..

----Stop the press---

Käväisimmehän me tietysti toisessakin olutmestassa, eli La Resistènciassa.
Tämä oli ehkä rakenteeltaan selvästi epäviihtyisämpi pitkulainen pikkukuppila (juu Jazzin sisustus paljon lungimpaa, kuin tämän keltaoranssihkot seinät).
Hanoja taisi olla kymmenkunta, joista 2-4 oli tyhjiä. Staffista toinen herrasmies ei osanut englantia, toinen kaveri sen sijaan osasi ja tunsi selvästi olutskenen mainiosti.
Viihdytin ihmisiä utelemalla tuopin kokoja katalaaniksi (joka lämmitti selvästi tiskillä olleiden mieliä).
Täällä tuli juotua ainakin BrewDogin tuore Ipa Is Dead sarjan Dana, jonka humalanmakua koitimme toverini kanssa pähkäillä. Oudon yrttisen, mausteinen ja kukkainen. Minttua+Oreganoa ja Basilikaa tuli mieleen. Lervigin Rye IPA oli varsin mainio (DIPA?), joka kaipasi vain aromia enemmän. Lokaalituotteista kohdalle osui varsin onnistunut Don Diego IPA, sekä Fortin Oatmeal Porter.Lisäksi käväisimme parissa perusbaarissa juomassa joitakin karmeita massatuotettuja juomia, joiden nimiä emme mainitse. Ylipäänsä Barcelona on nätti kaupunki ja turistien suosima. Retkikunnan top tipsit Katalonian matkaajalle:
1) Kuumotu taskuvarkaista ja älä päästä toveriasi liian juovuksissa syleilemään kaikkia vastaantulijoita.
2) Pökerry Gaudin hullutuksista ja huomioi, että Metrot liikkuvat kaupungissa niin erinoimaisesti, että tärkeimmät kohteet kuvaat päivässä.
3) Tapaksia ja seafoodia kannattaa suosia, bissetellessä juo mitä on tarjolla, sillä nyt ei olla Tuulensuussa.
4) Etelässä aurinkorasva on varsin hyödyllinen keksintö..
5) Polta turistikartta ja mene Metrolla johonkin hauskasti nimettyyn Proxima Estacioniin. Kävele, eksy, syö ja juo kuin lokaali.
6) Epsanjan/Katalaanin alkeet on hyödyksi, me emme niitä hallinneet. Hyvä käytös ja muutama perussana hymyn kera auttaa kaikkialla.
7) Älä missaa kaupungin parhainta nähtävyyttä: tuhottomasti vähäpukeisia naisia joka makuun ja lähtöön.


 Tuopin Ääressä antaa siis Barcelonalle:
Kaupunkina: 4 Grande Cervezaa
Olutkaupunkina: 2 Grandea ja puolikkaan, mutta koska pienet tuopit ovat toverini mielestä vain neideille (paitsi Belgiassa...) annamme vain 2 Cervezaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti