Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 17. elokuuta 2011

Olutarvioissa: BrewDog Hardcore IPA

Oluen speksit:

Mikä:  BrewDog Hardcore IPA, Double IPA, Skotlanti
Mistä: Alko
Hinta: 4,14€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9,2%, katkero: 150ebu ja väri: 18ebc. 
Nippelitietoa: HC IPA:n kolmas variaatio, humalina: Centennial, Columbus ja Simcoe. BrewDog on v. 2007 perustettu panimo, joka tuntuu olevan kovassa huudossa. Tunnetuimpia tuotteita mm. Punk IPA, Paradox, Tokyo ja maailman vahvimman oluen tittelistä kamppailleet Tactical Nuclear Penguin, Sink The Bismarck ja End of History.

 Kova työ, kovat huvit. Hardcore IPA sopii siis työpäivän jälkeiseen yhden pullon mittaiseen sessioon. Olen aikaisemmin testannut ko. oluen edellisen painoksen, joka ei järin suuria tunteita nostattanut. Itse asiassa siinä mielessä ihmettelen panimon tuotteiden suurta hypetystä, sillä hyvin harva on ollut sen arvoisia. Tuoreimpina esimerkkeinä IPA is dead-sarjasta ei ole vielä yksikään kolahtanut, tosin Bramling X jäljellä. Tästä HC:sta on olemassa myös Mikkellerin kanssa tehty "sekoite" I hardcore you, joka oli ihan maistuva (38/50p). No mennäänpä maistamaan tätäkin:

Lasiin kaatuva olut on hieman vaalean kuparinruskeaa jättäen keskitasoisen ja pienehkön vaahdon katokseen.
Tuoksussa on reilusti hedelmäesteriä, joka tuntuu nykyään olevan jo lähes talonmakua, liekö hiivakanta jotakin brittiläislähtöistä? Mukana on myös havuisuutta, kukkaketoa sitrusta ja passionhedelmää. Hieman makeahkon puolelle kallistuu vaakakuppi.
Maultaan HC on makeahkon karamellinen aluksi, kunnes greippisen havuisa aalto iskee suuhun. Maku jää suun perukoille pitkäksi aikaa. Tasapaino on DIPA:si kohdillaan ja alkoholi kohtalaisesti piilossa.
Suutuntuma on melko täyteläinen, mutta juotavuus on yllättävän keveä.
Hardcore IPA:n tuore painos on edeltäjäänsä himpun verran parempi ja nautittavampi. Ei aloittelijoille.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku:8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti