Vuoden 2018 vaihduttua vuoteen 2019 on
jälleen mainio hetki kurkistaa hieman taaksepäin ja muistella
kuluneen vuoden parhaimpia juomia ja useimmiten niihin johtaneita
hetkiä.
Yleensähän tämä asia kääntyy
sillä tavalla, että tärkeistä, parhaista ja muistorikkaimmista
hetkistä, joilla on merkitystä, muistaa ehkä myös juomansa.
Harvemmin niin päin, että itse lasissa, tai pullossa ollut tuote
itsessään aiheuttaisi sellaisen muistijäljen joka kantaisi
ainakaan seuraavaa aamua pidemmälle.
Aloitetaan alkuvuodesta ja
baaripähkinäjoukkueen saunaillasta. Olimme tottuneet voittamaan,
joten voittokossuja riitti. Näistä ystäväni rakensi ensimmäisen
oikeasti maistuneen version Bloody Mary:sta. Illan aikana tuli
kiskottua myös alumiinipullosta Bud-Lightia, joita timanttisen
jyystön ystävä oli erikseen tilannut ulkomailta. Siis korillinen
Bud-Lightia. Pakko nostaa hattua. Kelatkaa, että joku voi oikeasti
fanittaa yhtä brändiä tällatavalla. Odotan päivää, kun
vastavuoroisesti Keski-Euroopasta haluaa joku välttämättä
tilailla ajoittain laatikollisen meikäläistä olutta, siis yhtä ja
samaa, eikä mitään sekalaatikoita.
Alkuvuodesta duunasin reseptit Kaiusta
ja Betonyn seuraavasta talonoluesta, jotka otettiin erittäin
positiivisesti vastaan myös lopullisina versioina, joita sitten
sattumien kautta pääsin itsekin keittämään ja astioimaan.
Lahteen aukesi pari uutta kahvilaa,
joista toisessa nautittu erinomainen Kahiwan kahvista väänneetty
tupla-espresso sai suun messingille myöhemmin kevättalvella leffan
alkua odotellessa.
Keväällä minulla on joitakin
perinteitä, joista tärkein on terassikauden avajaiset. Eli se
ensimmäinen niin lämmin päivä, kun aurinko lämmittää ja
tarkenee ilman takkia.
Olin duunannut ”liiterin”
valikoimista keväiset bagelit parsalla ja munilla, joiden kaveriksi
olikin sitten erinomaiseksi havaittua Freewayn sitruunalimua, sitä
jossa sitruunamehua on oikeasti seassa ja jälkiruuaksi
mutteripannusta tuoreet sumpit ja pari palaa suklaata. Voiko parempaa
olla? Tätä kirjoittaessa odotan jo ensi kevättä vesi kielellä.
Alkoholilain vapauduttua ja
maailmanlopun koitettua oli minunkin pakko shoppailla Saimaan White
Lie ”Saimaa Island IceTea:ta” purkin verran matkajuomaksi, jonka
nautin tietysti kirkon puistossa ihastelemassa jälleen Lahen upeaa
kirkkoa.
Kyllä tässä oli sarkasmia mukana..
Kouluvuoden päätyttyä vapun alla oli
pakko korkata ensimmäiset Grafenwalderit jo tunnilla, koska miksi
ei? Jäi mieleen.
Muistelen myös lämmöllä juuri ennen
muuttoa parvekkeella jumitettua hetkeä Omnipollon upean Selassien
kanssa. Soundi jumitti, tilanne jumitti ja kaikki oli niin pehmeän
smoothia pienen hetken.
Kesän ensimmäiset mansikat tuli
sitten poistettua Porista ja nautittua kotipolttoisen marjasourin
kaverina. Se on aina varma kesän merkki ja yksi niistä parhaista
kesämuistoista halki aikojen.
Tiedättehän hetken, jolloin lapsena sniikkaa mansikkakipolle, lipastaa yhden, ehkä kaksi ja katoaa omasta mielestään näkymättömänä ninjana paikalta. Marjaiset kädet ja suunpielet eivät tietenkään kavalla lopulta uskaliaintakaan nelivuotiasta, ei.
Erinomaisen lämmittävänä
kommenttina mieleen jäi kesän SOPP karnevaaleilta kilpailijan, siis
yhden tuttuni tokaisu Kaiusta: ”Miksi ette laittaneet sitäkin
kilpaan (Suomen paras olut) mukaan, olisi sijoittunut hyvin”.
Myöhemmin loppukesästä jäi tietysti
käteen kaikki reissussa nautitut annokset. Olivatpa ne paikallisia
makrolagereita, tai pienempien kikkailuja, mutta erityisesti erään
onnistuneen linnareissun jälkeinen lasillinen hyvää viiniä ja
seuraavana iltana nautitut erinomaiset cocktailit jäivät pysyvästi
mieleen, kuten Wienin eläintarhassa hellepäivänä nautittu
jääkylmä radler pingviiniaitauksen vieressä. Parhautta.
Loppuvuoden parhaita ovat olleet yksi
toisensa jälkeen hanaan eksyneet Alesmithin Speedway Stouttien eri
versiot, joista Hunulle hatunnosto. Tietysti saunaillassa nautittu
kauden ensimmäinen Urbock, sekä aina upea Anchorin Old Fog Horn
jouluna ovat olleet vuoden upeimpia kohokohtia.
Unohtamatta Kyröllä suoraan
tynnyristä samplattyja viskejä, tai yllättävän hyvää tuoretta
kermalikööriä.
Lopulta vuosi vaihtui tutusti skumpan
merkeissä. Tällä kertaa emme kuitenkaan olleet laivalla
miettimässä miksi seuraavana aamuna olo on yllättävän kuulas,
vain tajutakseen viittä tuntia myöhemmin, että koistinen koputtaa
vasta kotona kolmesti.
Lopulta vuoden viisi parasta
juomakokemusta olivat:
1. Ensimmäinen lasillinen sen jälkeen,
kun olin polvistunut erään kauniin eteen yhtenä iltana, jossakin
jossa emme olisi saanneet olla.
2. Kaikki ystävieni häissä nautitut
annokset erinomaisessa ja hilpeässä seurassa.
3. Reissun ensimmäinen kylmä Mojito,
letkeä soundi ja kenties maailman upein kippola: Szimpla Kert.
4. Slovakialaisessa pikkubaarissa
käydyt keskustelut maan panimoskenestä samalla kipaten meitä
kaikkia kohti seitinohutta veljeyttä. Tietysti syöden vähän
hermeliniä ja leipää samalla.
5. Ant Festien loppupuolella tunnelma
oli Lahdesta huolimatta välitön, lämmin ja tarpeeksi vinksahtanut.
Vuosi 2018 oli upea, monipuolinen ja melkoinen vuoristorata-ajelu ilman jarrumiestä.
Se oli täynnä ikimuistoisia hetkiä, iloa, surua, naurua, spontaaneja päätöksiä, outoja retkiä. Seikkailuja ja jännitystä. Tätä samaa ylläpito toivoo myös vuodelta 2019.
Samean hetelmäisiä koti-ipoja by Me & Wesala Brewery |
Ant Festit olivat onnistuneet |
Voiko ihanammin vappu enää alkaa? |
"Kello on 16:20 ja seuraavaksi radio terassin iltapäivässä Max Romeo ja Selassie Forever" |
Salakapakka häissä. |
Szimpla ja stobe Urkkia |
Tonne ylös ei yöllä pääse.. Ai ei vai.. |
Överisti erinomainen cocktail |
100pivo, arki-ilta ja muutama asiakas |
Firman pikkujouluissa Kyrön vieraana |
Kesäyö, järvi, kylmää olutta, soundia ja vanha ystävä. Maailma oli jälleen parempi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti