tag:blogger.com,1999:blog-732577604977861409.post5957747674466335233..comments2022-04-03T00:47:01.500+03:00Comments on Tuopin ääressä: Lyhyesti lagerin valmistamisesta kotonaJohnny Riohttp://www.blogger.com/profile/00229380867334310384noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-732577604977861409.post-83289540244985440762018-12-03T12:09:49.679+02:002018-12-03T12:09:49.679+02:00Mites toi hiivaus tässä suoritettiin?
Ekaa omaa ...Mites toi hiivaus tässä suoritettiin? <br /><br />Ekaa omaa olutsatsia mietiskelemässä ja kellari olisi käytössä (tämän hetken lämpötilat n 8 -10 astetta). Startteri olisi varmaan hyvä, mutta aloittelijana haluaisin koittaa mahd yksinkertaisesti. Uutteesta tarkoitus tehdä ilman mitään humalointeja tms. Hiivan määrä arveluttaa, sekä kylmään siirto heti hiivauksen jälkeen vaiko vasta sitten kun käyminen on alkanut.<br /><br />Hiljattain juuri tuli käytyä yhdessä Porilaisessa pienpanimossa tutustumassa ja siitä innostus nyt heräsi...<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01266185081424460523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-732577604977861409.post-78586904039425467742017-03-21T19:18:41.730+02:002017-03-21T19:18:41.730+02:00Vaikea kysymys. En ole kertaakaan valmistanut lage...Vaikea kysymys. En ole kertaakaan valmistanut lager-oluita täsmälleen samalla reseptillä ja muuttanut vain mäskäysohjelmaa. Fiiliksellä tietysti voisi todeta keittomäskäyksen olevan ihan ykkönen. <br />Se taas kannattaako steppailla, vai antaa palaa yhdellä lämpötilalla menee omalla kohdalla vain mututuntumalle. Asia toki riippuu laitteista ja maltaistakin. Veikkaan, että rinnakkain voisi päätellä eroja, mutta muuten tuskin havaitset suurempia sävyeroja.<br />Huuhtelen kyllä pienellä vesimäärällä (reilusti alle puolet mäskäyksen vesimäärästä). Tämä riippuu vähän reseptistä ja halutuista määristäkin. Johnny Riohttps://www.blogger.com/profile/00229380867334310384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-732577604977861409.post-48643543159687243572017-03-20T19:55:55.777+02:002017-03-20T19:55:55.777+02:00Oletko huomannut eroja mäskäys reseptin mukaan ste...Oletko huomannut eroja mäskäys reseptin mukaan steppaillen \ yhdellä lämmöllä..? Miten ite teet huuhtelut vai teetkö lainkaan..?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03756574827099795540noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-732577604977861409.post-58979555758120060532016-04-23T14:54:58.054+03:002016-04-23T14:54:58.054+03:00Käymisen pituushan riippuu toki itse oluesta, hiiv...Käymisen pituushan riippuu toki itse oluesta, hiivasta, olosuhteista(lämpö, ilmastus, hiivan elinvoima, jne), mutta edellisellä kerralla: n. 2vkoa pääkäymistä, 12h diasetyylitauko lämpimässä(nostin n. asteen/kaksi tunnissa väliltä +8->+17c). Sen jälkeen siirto sekundääriin ja kaksi viikkoa lisää kylmässä. Tällöin lämmöt heiluivat +3c-+9c välillä.Johnny Riohttps://www.blogger.com/profile/00229380867334310384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-732577604977861409.post-82840967523730032792016-04-23T12:12:19.235+03:002016-04-23T12:12:19.235+03:00Miten kauan käyminen kestää suunnileen varastossa?...Miten kauan käyminen kestää suunnileen varastossa? Käymisaikahan on ymmärtääkseni pidempi lager-olusilla. Meilläkin olisi käytössä varasto, jossa lämpötila liikkuu siellä 12 asteen paikkeilla ja nuo lager-hommat on jo pidempään kiinnostanut. Insinööripanimohttps://www.blogger.com/profile/04159934741411666791noreply@blogger.com